Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    binbaşı
    Nereden
    ankara

Post cep telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü

arkadaşalr bir proje hakkında sizlere danışmak istiyorum
    biz cep telefonu ile uzaktan bir cihazı kontrol etmek istiyoruz lakin biz bu işi cep telefonun dtmf kodlarıyla yapmak istiyoruz dtmf kodları hakkında da biraz bilgi sahibiyiz yanlız cm8870 hakkında pek fazla bir bilgimiz yok bize yardımcı olursanız çok seviniriz
    saygılarımla

elektrik-elektronik teknikeri
    Nereden
    BaLıkesiR

Standart Cevap: cep telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü

piyasada satılan cihazları al...uğraşmaya değmez...ama illa yapacam diyorsan...serkan ayyıldızın jal ile pic programlama kitabına bakmanı tavsiye ederim..orada hem telsizle hemde telefonla cihaz kontrolü uygulaması var....elimde olan bu...ihşallah işine yarar..

forum üyesi
    Nereden
    afyonkarahisar

kardeş eğer satın almak istiyosan ben 50 liradan yapıyorum.devrede 3 röle çıkışı oluyor ve telefonla istediğin cihazı kontrol edebiliyorsun.yok illaki kendim yapıcam diyosan bu iş için dediğin gibi mt8870 decoder birde pic kullanman gerekiyor en basitinden.bu decoder senin telefonla girdiğin şifreleri dtmf olarak frekans eşleniğini algılıyor ve gerekli tuş bilgisini frekanstan çözerek q1,q2,q3 ve q4 bacaklarından binary sayı sistemi olarak 4bitlik tuş bilgisini pic'e gönderiyor.pic'de bu girilen şifrelerin doğruluğunu ve yanlışlığını kontrol edip gerekli röleleri enerjilendiriyor.birde bu decoderin StD ucu vardır.buda sadece tuşa basıldığında lojik 1 bilgisini verir basılmadığı zaman lojik 0 dır.bu uçlada pic'e bağlayarak led kontrollü bir devre yaparsın.ancak şunuda söyleyeyim devreyi yaparken telefon hattıyla devrenin izolasyonunu sağlaman için 1:1 hat trafosu kullanman gerekiyor.eğer büyük şehirde oturmuyosan bu trafoyu bulman zor.ben zamanında çok aramıştım yinede dediğin entegrenin datasheet'ine detaylı bakmanı tavsiye ederim.şimdiden kolay gelsin.

binbaşı
    Nereden
    ankara

arkadaşım biz alıcı devreyi cep telefonu ile yapıcaz yinede hat trafosu lazımmı acaba ilgilenirseniz çok memmun olurum
    saygılarımla

forum üyesi
    Nereden
    istanbul/güngören

S.A.

DTMF tonlar universal olup cihazın hoparlör çıkışından aynen duyulur haldedir.

bir mikrofon ve dtmf çözücü ile bcd binary çıkış alacağını düşünüyorum. ondalık sayı çıkış almak için daha kapsamlı devrelere ihtiyaç vardır.

dtmf tonlar ayrıca araç uzaktan kumanda çıkışlarnda kullanılmaktadır. Evde unutulan bir anahtar ve aracın yanında anahtarsız bekleyen kişi cep telefonu vasıtası ile DTMF tonlarını rahatlıkla gönderir. Ancak bagajı açabiliyor tabiki.

http://images.google.com/images?q=dt...ab=wi&biw=1004

http://www.dtmfdial.com/

http://www.google.com/search?hl=tr&r...er+for+gsm&lr=

Daha önce gözleri görmeyenler için veya kolay numara çevirmek için CASİO kol saatleri dtmf sinyalini kendi gönderiyordu. Telefonun keypadını hiç kullanmadan karşı tarafa rahatlıkla daha hızlı ulaşılabiliyordu..

Ayrıca muzır telex göndermek için DTMF veya Çatalaltı PT kullanılabilir.

forum üyesi

Alıntı muhhendis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş eğer satın almak istiyosan ben 50 liradan yapıyorum.devrede 3 röle çıkışı oluyor ve telefonla istediğin cihazı kontrol edebiliyorsun.yok illaki kendim yapıcam diyosan bu iş için dediğin gibi mt8870 decoder birde pic kullanman gerekiyor en basitinden.bu decoder senin telefonla girdiğin şifreleri dtmf olarak frekans eşleniğini algılıyor ve gerekli tuş bilgisini frekanstan çözerek q1,q2,q3 ve q4 bacaklarından binary sayı sistemi olarak 4bitlik tuş bilgisini pic'e gönderiyor.pic'de bu girilen şifrelerin doğruluğunu ve yanlışlığını kontrol edip gerekli röleleri enerjilendiriyor.birde bu decoderin StD ucu vardır.buda sadece tuşa basıldığında lojik 1 bilgisini verir basılmadığı zaman lojik 0 dır.bu uçlada pic'e bağlayarak led kontrollü bir devre yaparsın.ancak şunuda söyleyeyim devreyi yaparken telefon hattıyla devrenin izolasyonunu sağlaman için 1:1 hat trafosu kullanman gerekiyor.eğer büyük şehirde oturmuyosan bu trafoyu bulman zor.ben zamanında çok aramıştım yinede dediğin entegrenin datasheet'ine detaylı bakmanı tavsiye ederim.şimdiden kolay gelsin.
    merhabala tubitak dergisindeki telefonla cihaz kontrol devresini yaptım fakat çalışmadı şifreyi giriyorum hiç bir şey olmuyor dtmf sinyalini çözemiyor galiba cihazı ev telefonuna bağladım cep telefonundan da ev telefonunu arıyorum

özel üye

Bahsettiğiniz devreyide,cep tlf ile çalışan devreyide yaptım,ikiside çalışıyor.Siz biryerlerde yanlış yapmışsınız.

forum üyesi

forum üyesi
    Nereden
    samsun

arkadaşlar mümkünse aşağıda ekteki c kodunu .hex yapabilir misiniz?lütfen
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar

forum üyesi

SELAM

BU SİSTEM COK GÜZEL OLDU BENCE HEM TELEFONLA HEM UZAKTAN KUMANDA İLE HEMDE PANOİLE KONTUROL EDE BİLİYORUZ DİLERSEK ŞİFRESİNİ ÜZERİNDEKİ BUTONA BASARAK DEGİŞTİRE BİLİYORUZ ŞUAN KURDUGUM BİRYERDE HARİKA ÇALIŞIYOR SORUNSUZ
    YAPMAK İSTEYEN LERE TAVSİYE EDERİM
    Your Store abelektronik42@hotmail.com

AB ELEKTRONK-GVENLK-OTOMASYON
    Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Eklenen Resimlerin Önizlemeleri cep telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü-img0005a.jpg   cep telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü-img0007a.jpg   cep telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü-img0006a.jpg  
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Konu AB ELEKTRONİK tarafından (2 Hafta önce Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

selamünaleyküm AB ELEKTRONİK hocam.
    tavsiye ediyorsunuz ama kaynak kodu paylaşacak mısınız? (pic kodunu)

forum üyesi

Bir çok yerde devreden bahsetmişsiniz ama kodları paylaşmıyorsunuz AB ELEKTRONİK... Devreyi satmaya mı çalışıyorsunuz.Yoksa başka bir sebep mi var.

a-normal
    Nereden
    elazığ

e heralde reklam var arkadaşın avatarı falan reklam

forum üyesi

selam benim derdim reklam falan deyil zaten reklamada ihtiyacımyok arkadaşlar fakat bazı kişiler moralimi bozdu oyüzden artık burada devre yayınlamamaya karar verdim oyüzden herkezden özür dilerim hakkınızı helaledin lütfen saygılarımla

AB ELEKTRONK-GVENLK-OTOMASYON

info@abelektronik.net

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)