Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 79 adet sonuctan sayfa basi 26 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #26
    Ʃƒ=truvadc
    Üyelik tarihi
    Kasım.2009
    Mesajlar
    94

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Alıntı mc.elektro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam benim projemde lcd li,değişkenleri vs nasıl ayarlayabileceğimi biliyorum,ama örneğin ISIS 18b20 üzerinde sıcaklığı değiştirirken sadece tam değerler üzerinde değişiklik yapabiliyoruz.Yani ISIS ta ondalıklı olarak 18b20 üzerinde değişim yapabilir miyiz?
    ds18b20 ye sağ tıkla "Edit Properties" tıkla resimde işaretlediğim yerdeki değeri değiştirerek yapacaksın...
    0.2 gibi.


  2. #27
    Ʃƒ=truvadc
    Üyelik tarihi
    Kasım.2009
    Mesajlar
    94

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    arkdaşlar devreyi kurdum gayet güzel çalışıyor şu anda kullanıyorum resimleride ilk sayfaya ekledim... ortak anotlu display ile yaptım baskı devresinide ekledim... yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin...

  3. #28
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2008
    Mesajlar
    40

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    çok teşekkürler hocam.DS nin ondalıklı ayarlama sorunu için.Tabi tüm bu projeyi paylaştığınız içinde.

  4. #29
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    33

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    acaba derece kısmındakı 2 derecelık fark duzeltıldımı zıp dosyasındakı hex.te

  5. #30
    Ʃƒ=truvadc
    Üyelik tarihi
    Kasım.2009
    Mesajlar
    94

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Alıntı tiviki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acaba derece kısmındakı 2 derecelık fark duzeltıldımı zıp dosyasındakı hex.te
    evet lm35 bu bağlantı şekli ile en az +2 dereceye kadar ölçüyor.

    sicaklik_degeri=floor((sicaklik_voltaj/10)+2);

    burdaki +2 değeri ile düzeltilmiş oluyor...

  6. #31
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2009
    Mesajlar
    8

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    arkadasım saat devresi icin cok tesekkur ederim.inşaallah bende yapmaya baslayacağım.hepinize kolay gelsin.

  7. #32
    RAMAZAN SAYLAN
    Üyelik tarihi
    Haziran.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    459

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    eline sağlık güzel çalışma olmuş
    RAMAZAN SAYLAN

  8. #33
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Sn. Truvadc

    devrenin sıcaklık sensörü ds18b20 ile olanını 2x16 lcd ekranlı olarak yapmışsınız.Eğer mümkünse bu devrenin programınada uygularmısınız?

  9. #34
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    program üzerinde acizane değişiklik yaptım fakat birincisi değeri doğru göstermiyor ikincisi sanki tararken sıkıntı varmış gibi flash (yanıp sönen) yapıyor.programı ekte sunuyorum.yaptığım yanlışı gösterirseniz sevinirim hocam.
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    • Dosya tipi: c deneme.c (14,4 KB (Kilobyte), 259 Kez İndirilmiş)

  10. #35
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2008
    Mesajlar
    40

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Bir sorum olacaktı;
    Şimdi,burdaki devrede de olduğu gibi ds18b20 ile bir tane sıcaklığı rahatlıkla ölçebiliyoruz.
    eğer bir devre de daha fazla sensör kullanmak istersek,1wire yöntemiyle 18b20 nin datalarını okuyarak ölçüm yapabiliyoruz.

    Aklıma şöyle birşey geldi;
    Tek sensörlü ölçüm yaparken,kodlara eklediğimiz <ds18b20.c> kütüphanesinde en başta sıcaklık için dataları okuyacağımız pin i seçiyoruz"#define ONE_WIRE_PIN PIN_C0".
    Devrede 3 tane sensör kullanmak istedik.Program içinde bu 18b20 nin kütüphanesinde seçmiş olduğumuz pin i değiştirerek örneğin ilk başta c0,sonra c1,sonra da c2 olacak,sırayla seçmiş olduğumuz pinlerden,sıcaklık değerlerini ölçebilir miyiz?

    Saygılar

    ----------

    Bu mümkün değil mi?Bi cevap veren çıkmadı?

  11. #36
    Surfing...
    Üyelik tarihi
    Ocak.2009
    Mesajlar
    1.715

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    olabilir bu ama sence bu devre için uygunmu
    Devrede 6 adet display var wire sistemi olsa hepsini aynı anda göstermezsin ancak sırayla gösterecek.Ama bu şekildede bi anlam ifade etmez sırasıyla dereceleri gösterir şayet hangi ısı sensörü gösteriyorsa o ısı sensörünü ifade eden bir led felan belirtilirse olabilir







  12. #37
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2008
    Mesajlar
    40

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Hocam ben kendi devrem için kullanıcam,lcd kullanıyorum,o gösterme ya da pin girişi sorun olmayacak.

    Bunun için kodlar da nasıl bir değişiklik yapmak gerek.Ben bir kaç şey denedim ama olmadı.Sürekli ilk başta tanımlanan sensör ucundaki sensörü ölçüyor.

  13. #38
    Surfing...
    Üyelik tarihi
    Ocak.2009
    Mesajlar
    1.715

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    http://www.maxim-ic.com/products/1-wire/
    bu siteye biraz bak nasıl haberleşme yapılacağı yazıyor olması gerek
    bende tam bilmiyorum bu işi daha çok umut kazanç biliyor o çok kullnıyor devrelerinde

  14. #39
    Elektronik Teknikeri
    Üyelik tarihi
    Ocak.2010
    Nereden
    Samsun- Ordu
    Mesajlar
    246

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Ellerine sağlık çok harika bir devre.

  15. #40
    Elektronik Teknikeri
    Üyelik tarihi
    Ocak.2010
    Nereden
    Samsun- Ordu
    Mesajlar
    246

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Similasyona 33 33 33 gibi ifadeler yanıyor saatten takvime ve dereceye geçerken bunun sebebi nedir ? Similasyon hatasımı yoksa devrede de böyle bir hata var mı ?

  16. #41
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Alıntı ALBAYRAK55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Similasyona 33 33 33 gibi ifadeler yanıyor saatten takvime ve dereceye geçerken bunun sebebi nedir ? Similasyon hatasımı yoksa devrede de böyle bir hata var mı ?
    O ifadeler animasyondur.Programın içinden o şekilleri değiştirebilirsin.Yerine mesela A C F g v.s. ifadeler yapabilirsin.

  17. #42
    Elektronik Teknikeri
    Üyelik tarihi
    Ocak.2010
    Nereden
    Samsun- Ordu
    Mesajlar
    246

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Alıntı abdullah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O ifadeler animasyondur.Programın içinden o şekilleri değiştirebilirsin.Yerine mesela A C F g v.s. ifadeler yapabilirsin.
    Peki lazerle yansıtabilirmiyim görüntüyü duvara yada tavana?

  18. #43
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    tabiki olabilir.peki niçin lazer düşünüyorsun ki?

  19. #44
    Elektronik Teknikeri
    Üyelik tarihi
    Ocak.2010
    Nereden
    Samsun- Ordu
    Mesajlar
    246

    tr Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    [QUOTE=abdullah;38626]tabiki olabilir.peki niçin lazer düşünüyorsun ki?[/QUOTEm

    Ödev arkadaşım elektronik teknolojisi 2.Sınıfım ve düz lise mezunuyum fazla bi bilgim yok yaparak bozarak öğreniyorum lazerle nasıl yansıtabilirim peki kardeşim ? Lazer düşünmemin sebebi kafelerde , eğlence mekanlarında , evlerde duvara saati yansıtabilmek hoş bir görüntü sağlamak.

  20. #45
    RAMAZAN SAYLAN
    Üyelik tarihi
    Haziran.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    459

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    devrenin anakartını yaptım en kısa zamandada devreyi 57mm dipslaylerle tamamlayacağım

    anakartı yeiden çizdim ve transistörleri bd138 kullandım
    Eklenen Resimler Eklenen Resimler  
    RAMAZAN SAYLAN

  21. #46
    RAMAZAN SAYLAN
    Üyelik tarihi
    Haziran.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    459

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    arkadaşlar bu devreyi ilk gördüğümden beri transistörler le ilgili kafamda sıkıntı oluşmuştu dün transistör bilgierini yeniden üzerinden geçtim ama devreyle benin kafamdaki bilgiler arasında farklar var

    simülasyonda truvadc nin baskı devresindeki gibi bc558 transistör bağladım display taramasında problem oluştu

    benmi yanlış biliyorum acaba açıklarmısınız
    Eklenen Resimler Eklenen Resimler  
    RAMAZAN SAYLAN

  22. #47
    RAMAZAN SAYLAN
    Üyelik tarihi
    Haziran.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    459

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    arkadaşlar ?
    RAMAZAN SAYLAN

  23. #48
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Sn. Albayrak55

    saat şeklinde istediğin lazer; projeksiyon lambası gibi olur.bir zemine veya yüzeye yansıtarak görebilirsin.malzeme olarak araştırmaya googleden başlayabilirsin.

    Sn 1844 Ramazan Saylan

    simulasyon yaparken program set değerleri baz aldığı için sorun yaşıyor olabilirsin.
    sanırım amacın displayları büyük yapmak.Eğer öyle düşünüyorsan paket transistörleri kullanabilirisin.(ULN2003 veya UDN2981 v.s.)
    Yanlız burada şu sıkıntı ile karşılaşma ihtimalin var.Pic in kristali 20 Mhz.Transistörle bu hıza yetişmen sıkıntı olabilir.O yüzden simulasyonda sıkıntı yaşıyor olabilirsin.Mosfet kullanmayı deneyebilirsin.Transistörle displayları sürsen bile parlaklık sorunu yaşarsın.

  24. #49
    RAMAZAN SAYLAN
    Üyelik tarihi
    Haziran.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    459

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    teşekkkürler abdullah ben devreyi aynen çizdim bir tek transistörleri bd138 kullanarak emiterlerine 7809 dan 9 volt verdim bu devreyi 57mm displaylerler deneyeceğim sonra memnun kalırsam led displayle yapacağğım teşekkürler
    RAMAZAN SAYLAN

  25. #50
    forum üyesi
    Üyelik tarihi
    Şubat.2010
    Mesajlar
    20

    Standart Cevap: Saat - Tarih - Sıcaklık Göstergesi [16F877,DS1302,LM35,7SEGMENT] - [CCS C]

    Alıntı 1844 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkkürler abdullah ben devreyi aynen çizdim bir tek transistörleri bd138 kullanarak emiterlerine 7809 dan 9 volt verdim bu devreyi 57mm displaylerler deneyeceğim sonra memnun kalırsam led displayle yapacağğım teşekkürler
    Peki ısı sensörünü ne yaptınız? (-) sıcaklık işini nasıl çözdünüz?

 

 

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Ds1302 & 16f628 & 100mm Displaylerle Saat Termometre
    Konu Sahibi erdemefe Forum PIC UYGULAMALARI
    Cevap: 684
    Son Mesaj : 2 Hafta önce, 10:55
  2. LM35 ile negatif(-) sıcaklık okuma nasıl oluyor?
    Konu Sahibi xxmaster2 Forum PIC YARDIM SORU VE İSTEKLER
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 24.Nisan.2014, 19:50
  3. 10 CM 7 Segment Display DS18B20 & DS1302 Saat Termometre
    Konu Sahibi aliveli Forum PIC UYGULAMALARI
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 14.Şubat.2010, 15:36
  4. Cevap: 2
    Son Mesaj : 12.Ocak.2010, 16:01
  5. DS1302 entegresi ile saat/takvim yapmak - öğrenecek çok şey var :)
    Konu Sahibi cem Forum PIC YARDIM SORU VE İSTEKLER
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 01.Ekim.2009, 10:48

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •