emeğine sağlık rar şifresini vermemişsin
arkadaşlar bi konu açtım ama anlayamadım!! konu eklendimi eklenmedimi çözemedim....
birdaha tekrarllıyorum...8 kanal rf alıcı verici...yaptım dendim paylaşmak istiyorum sizinle.... buyrun link burda...devre iki modda çalışıyor...
http://rapidshare.com/files/13704504...0_MAM.rar.html
rar şifresi: www.teknokits.com
Konu profahmet tarafından (13.Kasım.2008 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: dosya ve şifresi eklendi
emeğine sağlık rar şifresini vermemişsin
hocam sonradan ayzdımda anlamadım ki bende görünmüyo!!
rar şifresi: www.teknokits.com
paylaşım için saol arkadaşım güzel çalışma olmuş programı inceledimde programdaki serout2 PORTA.0,813,[REP$AA\5,REP$00\5,REP$FF\5] komutu ne için onu anlamadım birde picbasicte REP,REV gibi komutların ne işe yaradığını bilen arkadaşlar varmı internette araştırdım ama bu komutların ne işe yaradığını bulamadım şimdiden saolun
rica ederim tamirci_erhan..faydalı olursa ne mutlu bana...dostum o komut preambl sinyali göndermek için kullanlıyor...
şöyleki :
verici seri bilgiyi göndermeden önce önden bir uyandırma (preabl) sinyali göndererek alıcıyı hazır hale getirir...önce gönderilen bu uyandırma sinyali ilk sinyal %10101 seklinde bir sinyal arkasından %00000 ve onun arkasından ise %11111 seklinde bir sinyal dir. bu sinyalde kod karşılığı olarak şeklindedir...
daha basit bir örnekle şunu söyleyeyim...bir futbol maçı yapıyorsunuz...kendi takımınızdaki arkadaşınıza pas atmadan önce ona elinizle pas atacağınızı gösteren bi işaret verip pasınızı atıyorsunuz..işte buradaki el işareti uyandırma (preambl)sinyalidir....
yaptığım denemelerde preambl sinyali olmadan yapılan göndermelerde feci olumsuz sonuçlar aldım..ama bu şekilde devre güzel çalışıyor..istediğiniz şekilde uygulayıp kullanabilirsiniz..saygılarımla
EQU![]()
arkadaşlar paylaşım için sağolun bu devrenin yazılımı ile ilgili bir problemim var similasyonda çalıştırdığımda butona basılı tuttuğum sürece çıkış 1ve0 oluyo sürekli 1 şeklinde kalmıyor ben bunu model araç kumandası olarak kullanacağım bu problemi nasıl çözeriz
Mrb arkadasım. yapmış olduğun devrede sekiz kanal kontrol ediliyor. Bu sayının 16 olabilme ihtimali varmıdır.
Yardımlarınız için teşekkürler...
iyi akşamlar EQU abi,
bende sizin yayınladığınız devreyi çok beyendim ve yapmaya karar verdim fakat sorularım var:
1)alıcı verici Rf olarak 433mhz tipli bir modelmi kullanıyorsunuz evetse hangi marka model??
2)İSİS şemanızdaki devre malzemelerini tam olarak çıkaramadım acaba bi zahmet hepsini yazarmısınız lütfen okul için yapıcamda..
arkadaşım slm bi projem var,bana bu konuda yardımcı olabilirmisin okuldaki projeksiyon cihazını pic ile uzaktan on-off yapıcam.hocaya nasıl yapıcagımı sordum oda projeksıyon kumandasının on-off tusunun gonderdıgı sınyalı bulup aynısını pıcle uretıp gonderebılırsın dedi bunu nasıl yaparım? yardımcı olursan sevinirim.
arkadaşlar bu devrede kullanılan rf modülü nereden bulabilirim
EQU arkadaşımıza çok teşekürler,eline sağlık.Daha öncede sorulmuş bende aynı soruya takıldım;
verici ve alıcı daki RF modüllerinin markası, modelini yazabiliseniz devreyi yapmak istiyorum.ayrıca baskı devrelerdeki rf modüllerinin ayakları isimlendirirse güzel olur.teşekürler.
arkadaşlar proteusta neden çalışmıyor
Arkadaşlar bu devrenin 15 kanala kadar olan türünü yapabilirim.İsteyen özel mesaj atabilir
emegin icin tesekkürler kardes.

paylaşım için teşekürler bu devreyi yapmayı düşünüyorum denemişmi bu devre. birde bazı elemanların isimleri yazmıyo onları yazabilirmisin.şimdiden teşekkürler
bu rf devreleri ne işe yarıyor arkadaşlar

RF Radyo Frekanssıdr bir ses , görüntü , data , resim veya bilgiyi arada kablo olmadan bir yerden başka bir yere göndermeye yarar.[
----------
walla kardeş ısıs ta çalışıyoda vericideki bazı parçaların isimleri yazmıyo onları bulan warsa bi zahmet yazabilirmisiniz.
dosyandaki isis semasini neden acamiyorum ? kullandigim isis 7.5 sp3 sorun nedir ?

teşekkkür ederim arkadaşım, çok başarılı bir çalışma olmuş... mükemmel...

teşekürler
----------
devredeki elemanların adları nelerdir
slm bu 8 kanal şemayı vermişin ama şifresini bulamadım
Merhaba
Şifresiz olarak yükledim.Buyrun.Ayrıca da çok teşekkür ederim.Güzel bir çalışma olmuş.
sekızkanalcalsmam.rar
slm EQU verici devresindeki elemanların isimlerini verirmisin bilhassa orada kullanılan transistör modeli nedir
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)