selam,
çıkış transistörleri ne kullanılacak belirtmemişsin..![]()
Arkadaşlar şu anda hala kullanmakta olduğum 0-30v ayarlı kısa devre korumalı elektronik sigortalı güç kaynağı devresi.Devre bu hali ile 4A çıkış verebilir.Çıkış transistörlerini iyi soğutmanızı öneririm.Baskıdevre tamamen bana aittir.Alıntı değildir.
![]()
selam,
çıkış transistörleri ne kullanılacak belirtmemişsin..![]()
Her konuda mütavazi ol!!!!!
Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
(Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)
Kardeş kusura bakma onları yazmayı unutmuşum çıkış transistörleri 2N3055 kullanılacak![]()
çok sağol arkadaşım eline sağlık
devrenin açık şeması yok mu?![]()
ayrıca bazı elemanların degerleri yok.?![]()
Mesela transistörlerin bazıları, pot,kond. gibi![]()
Her konuda mütavazi ol!!!!!
Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
(Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)
Arkadaşım malesef açık şema bilgisayarımda yok.Elektronik devre uygulamaları 1 kitabından yapmıştım bu devreyi.
Kondansatör: 100uF 16v
Köprü diyot : 6A
Transistör:BD242
Pot:10k
Ayrıca transistör bacak bağlantıları sağdan sola doğru E-B-C
Başka eksik varsa söyle yardımcı olurum.Ama yapmanı tavsiye ederim![]()
kardeş ellerine saglık ama devre yollarını birazdaha kalın yapsaydın daha güzel olacakmış
Evet onun farkındayım artık yapacak arkadaşlar kalınlaştırsın yolları![]()
Arkadaşlar bu bu konuyu önceden eklemiştim ama site yeiden acılmasından dolayı bazı konular ve yorumlar silinmiş..
Tekrar ekleyeyim....
Yıldız elektronik kardeşimin baskı devresini yeniden elden geçirdim yolları kalınlaştırdım....İsteyen çıkıs tr ' lerini (2N3055) ve 0,22 ohm 5 W dirençleri artırark çıkıs akımını
yükseltebilirler...Tabi buna bağlı olarak transformatörünüzüde güçlendirmelisiniz... vede suan evde kullanıyom cıkısı çok stabilize vede karalı bir devre amatör kullanımlar için yeterli akım ve güvenilir bir devre yapmanızı tavsiye ederim...Yıldızelektroniğe buradan kendisine teşekkürü bir borç bilirim....
http://rapidshare.com/files/49961268...e451_.LYT.html
Konu akmese451 tarafından (19.Ağustos.2007 Saat 23:34 ) değiştirilmiştir.
Evet arkadaşlar devre çok kararlı çalışıyor.Şu anda hala kullanmaktayım birçok test yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.Herkese tavsiye ediyorum.
güzel devre çizenlerin emeğine sağlık bende 32 volt 750w trafo vardı onda kullancam çıkış akımınıda arttırcam 15 veya 20 filan tşk
teşekkürler![]()
Arkadaşlar
2N3055 ler base collector ve emiter bacakları hangi numaralara gelecek.
1-Cforester Nickli Üyeden Alıntı
2-B
3-E
Konu duray tarafından (23.Aralık.2007 Saat 00:27 ) değiştirilmiştir.
0-220 ARASInda bir güç kaynagı şemasını ßiLen varmı ?
not:mesela bir lambaya takıldıgında potansıyel metre seklınde ayarlanabılır bı lambada kullanmak için veya prızdede olabılır ....
ıLgılenırsenz sevınırm![]()
Hayat öylé bi karmaşa ki;
Ya doğru zamanda yanlış insanı çıkarıo karşına, Yada yanlış zamanda doğru insanın kaybına nédén oluyo...
Eğer sadece lambada kullanıcaksan dimmer devreleri işine yarayabilir.![]()
arkadaşlar bir şeyi anlayamadım orda 3 tane 3055 ve 3 tane direnç le 4 a verebiliyorsa 6 transistör 6 dirençle 8 a mi veriyor buna bir aççıklık getirebilirirmiyiz
arkadaslar bu devreyi bende kullaniyorum ve hakkinda birkac sey biliyorum sizinle paylasmak istedim cikis transistorlerini ve direncleri 5 tane yaparsaniz 10 a guc alabilirsiniz tabi guclu bir trafo ile birde devre akim sinirlamali devre bu haliyle 4 degil 3 ampere yakin bir guc veriyor bu siniri soldaki 0.22 ohm 5 w direnc belirliyor o direnci su formulle hesaplayip istediginiz akimda sinirlama yapabilirsiniz (10 ampere kadar) 0,6 / cekmek istediniz akim = o direnc
arkadaşlar bir projem için bana 24 Volt güçkaynağı devresi gerekiyor.
Vermiş olduğunuz bu devre gerçekten çok iyi bir devreye benziyor. Ben bu devreyi yapmaya karar verdim ama proje dosyasına devrenin açık şemasını da eklemem gerekiyor. yildizelektronik bu devreyi "Elektronik Uygulamaları 1" isimli kitaptan aldığını yazmış. Bu kitabı çok aradım ama bulamadım. Elinde bu kitap olan varsa bu devrenin açık şemasını tarayarak veya çizerek paylaşabilirse çok sevinirim.
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...
bu projeyi bizlerle paylaşan arkadaşlara ve devrenin açık şemasını paylaşıma sunan "erdemefe" arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Devreyi yapmaya başlayacağım. İşime yarayacağından hiç şüphem yok. Herkese teşekkürler...![]()
arkadaşlar transistörleri soğutmak için fan koydum ama 12 volt nerden alabilirim bilmiyorum bu devrede 12 volt alabileceğim bi yer varmı
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (1 kayıtlı ve 1 misafir)