3 tane 555 ayarlarsın olur.
her birine ayrı ayrı çıkış verirsin.

Selamlar.
Bana RGB Sürücü devresi lazım.Led için 5mmlik tek led ya da flux led kullanmayı planlıyorum.Ama PICleri bilmiyorum.İsteğim Efekt LED Yavaş yavaş renk değiştirecek.
Örnek: RGB LED minimal - YouTube
bu videoda PIC 12F675 ile yapılmış.PICsiz Olmazmı bu devre arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca:29 Ekim Bayramınızı Kutlarım![]()
3 tane 555 ayarlarsın olur.
her birine ayrı ayrı çıkış verirsin.

Hocam orada 4 led yok, 4'lü klemens var ve RGB led'de de 4 bacak var...Malzemeyi alacağınız zaman ORTAK ANOT'lu RGB led alacaksınız ve 4'lü klemense bağlayacaksınız...

.DSN de 4 Led var?
burdakinden farkı ney?
Oradakinden farkı led'e paralel kondansatör var...O kondansatör led'in dimmer gibi olmasını sağlıyor hepsi bu yani...

tamam yarın devriyi bi denemeye çalışacağım
bilgileriniz için teşekkürler ederim.
Rica ederim,Uygulama yaptıktan sonra sonuçları burada paylaşırsanız sevinirim...Kolay Gelsin.

74LS90,NE555,RGB 5mmlik Led Aldım.
Ama NE555P yazıyor bende NE555N yazanıda vardı.Ne Fark Var ikisinde.Hangisiyle Çalışır Açıklarsanız sevinirim.
Yam olarak bilmemekle birlikte sanırım N yazan negatif tetiklemeli, P yazan ise pozitif tetiklemeli...Bana kalırsa 555li yeri soketli yapın ikisini de denemiş olursunuz...
arkadaş ögrenmek için yapıyorsan rgb mantıgı 12f 675 yapılabilir... ama çok kulamak için pek kullanışlı olmaz istersen bende rgb uzaktan kumandalı devresi var ankara arkadaşlara uygun fiyata satılır resime bakınız...![]()

12F675 ilede yapıcam pickit2 aldım. bugünlerde yapacağım gece lambası olarak.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)