Orijinalini görmek için tıklayınız : vumetre yardım
yahu benim daha önceden yapmış olduğum lm3915'li vu metre vardıda onu çalıştirim dedim çalışmadı daha önceden daha çalışıodu
11v veriom devre açıkken giriş voltajını ölçüom 4-5 arası volt gösterio devreyi kapayınca 11v ölçüo nedendir ki?
UykUsUz
06 Ocak 2008, 18:32
Devre şemasınıda buraya koysaydın daha iyi olurdu şimdi ne söylesek boş ama devrende arızalı bir elamandan dolayı aşırı akım çekiyo böylece giriş gerilimin düşüyo yinede şema üzerinden konuşsak daha doğru olur
akmese451
06 Ocak 2008, 20:39
sölediğiniz vumetre yi defalarca kurup çalıstırdım... Çokta güzel çalısan sorunsuz bir devre ... söyledikleriniz anladıgıma göre sorununuz entegreden olabilir...değiştirip bide öle deneyin...ekte datasheet 'i mevcuttur...
318
sölediğiniz vumetre yi defalarca kurup çalıstırdım... Çokta güzel çalısan sorunsuz bir devre ... söyledikleriniz anladıgıma göre sorununuz entegreden olabilir...değiştirip bide öle deneyin...ekte datasheet 'i mevcuttur...
318
ama ben bunu kullanıodum sadece kutudan çıkarmak zorunda kaldım denim dedim çalışlmadı entegre az bişi ısınıo bide
akmese451
06 Ocak 2008, 22:10
baskı devrende bi kopukluk veya yollarda kısa devre den dolayı kaynaklanabilir... devreni ii kontrol et...
emrerap
13 Kasım 2009, 00:01
al kardeş ben bunu cizdim ve sağlam bunu basıp kullana bilirsin sorunsuz şekilde...
karizma1
22 Mart 2010, 23:54
arkadaşlar burada devreye kasadan çıkış vericez nereye takıcazda ledler müziğe göre hareket edecek ayrıntılı bir çalışan vumtre devresi yokmu
fristallo
23 Mart 2010, 00:18
318
Evet bende sizin dediğiniz devreyi defalarca çalıştırdım.Çokta güzel çalıştı..
----------
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Daha açık ve ayrıntılı anlatımı Umarım işe yarar..İyi günler...
karizma1
23 Mart 2010, 00:39
arkadaşlar bu en üssteki arka planı beyaz olan devre yüzde 100 çalışımoyu
----------
örneğin ben kasadan ses çıkışı aldım kablo iki uçlu bu iki ucu devrede hangi ayaklara bağlayacam
fristallo
23 Mart 2010, 00:41
Evet bende sizin dediğiniz devreyi defalarca çalıştırdım.Çokta güzel çalıştı..
----------
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Daha açık ve ayrıntılı anlatımı Umarım işe yarar..İyi günler...
Diğerini Bilmem Ama Bu devreyi ben çok yaptım kesinlikle çalışıyor.Ben çok memnun kaldım.(bunun malzemesi daha az) Ama hangi devreyi yapacağınız size kalmış... İyi günler... :D
medetkerem
23 Mart 2010, 01:31
arkadaşlar bu en üssteki arka planı beyaz olan devre yüzde 100 çalışımoyu
----------
örneğin ben kasadan ses çıkışı aldım kablo iki uçlu bu iki ucu devrede hangi ayaklara bağlayacam
bne buna benzer başka bi devre yapmıştım.bide girişlerin kasadan değil hoparlörden yapılması lazım.
fristallo
23 Mart 2010, 01:58
Tabi ki Arkadaşım.Kasada girişi başka bir aygıt (anfi ) kullanıyorsa bağlantı şu şekilde olmalıdır.
Kasa > Anfi > vumetre
kolondan (hoparlör) direk bağlantı yapılır mı bilmiyorum.hiç denemedim.
medetkerem
23 Mart 2010, 02:03
kasa anfi vumetre demişsiniz.vumetre amfinin çıkışına bağlancak yani kolonlara
fristallo
23 Mart 2010, 02:27
evet bir nevi öyle de denilebilir. =))
karizma1
23 Mart 2010, 22:02
arkadaşla yani yeşil uç var hoparlörün kasaya giren o kablonun yeşil ucunu kasaya diyer diğer hoparlöre giden kabloyuda kesip vumetreye bağlayacaz öylemi
fristallo
23 Mart 2010, 22:19
Bağlantıyı resimle anlatmaya çalıştım...
Umarım Yardımcı olabilmişimdir...
karizma1
24 Mart 2010, 21:05
arkadaşım resim güzel teşekkürler ama kasadan gelen iki kablo entegrenin hangi bakcakarına giriyo baskı devressi baya bi karışık ondan size sordum
fristallo
24 Mart 2010, 22:34
Yine Resimle Anlatmaya Çalıştım.. :D
Kolay gelsin.. :D
01airforce
24 Mart 2010, 23:33
Bağlantıyı resimle anlatmaya çalıştım...
Umarım Yardımcı olabilmişimdir...
yani direk bilgisayar çıkışından alıcaz dimi ses sistemi çıkışından değil bilgisayardan çıkıp ses sistemine giden kablodan alıcaz sinyali
fristallo
24 Mart 2010, 23:36
Öyle de Yapabilirsiniz ama Vumetrenin Güçlü ışık vermesini istiyorsanız Anfinin (ses sisteminin) Kolona (hoparlore) giden uçlarından birini vumetreye bağlayabilirsiniz.
Size bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....
erdemefe
24 Mart 2010, 23:36
burada bir yanlışlık yok mu? vumetreler ac sinyalde çalışacak şekilde olmaz mı? yani anfi çıkışına bağlanması gerekir yukarıdaki şekilde pc ses çıkışı ile kolon arasında birde anfi olması gerekiyor ses kaynağı>>anfi>>kolon+vumetre şeklinde olmalı
01airforce
24 Mart 2010, 23:38
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
ben 3-4 ay önce bu devreyi yaptım çalışmadı. enson rasgele deneyim dedim hop kablolarını bir tuttum led patladı 6 parça oldu monitöre felan yapıştım:D:D:D ama o zamanlar biraz daha çömezdik :D:D:D:D
fristallo
24 Mart 2010, 23:42
Sayın ERDEMEFE
Ben 5+1 Ses sistemine bağladım ve çok güzel bir şekilde çalıştırdım vumetreyi.Fakat teorik olarak pc ses çıkışına bağlansada çalışabilir.(bunu denemedim)
----------
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
ben 3-4 ay önce bu devreyi yaptım çalışmadı. enson rasgele deneyim dedim hop kablolarını bir tuttum led patladı 6 parça oldu monitöre felan yapıştım:D:D:D ama o zamanlar biraz daha çömezdik :D:D:D:D
Arkadaşım nasıl olur? Ben bu devre şemasına bakarak yaptım ve sorun olmadı yani devre mükemmel çalıştı.
Siz kaç volt verdiniz devreye? (ben 12 volt 500mA dc-dc adaptörle akım verdim) Amperi fazla vermiş olmalısınız ki ancak o zaman led patlar..
BİRDE Ledlerin (+) ve (-) Kutuplarına dikkat edip mi bağladınız?
Bu kısımda çok önemli..
:D :D :D :D :D Herkes bir zamanlar çömezdi.. :D :D :D :D :D
erdemefe
24 Mart 2010, 23:44
devre çekeceği kadar akım çeker istersen 100a akım ver muhtemelen entegre bozuktur çıkışlarında GND vardır ledlerede direk 12 ve GND gidince ledler patlamıştır
fristallo
24 Mart 2010, 23:46
Benim ki sadece bir düşünceydi ama herşey olabilir.En ufak bir hatayla bile patlayabilir...
:D
01airforce
24 Mart 2010, 23:49
benim kullandığım adaptörde 12 V 500ma AC-DC adaptördü :D:D:D:D
fristallo
24 Mart 2010, 23:52
bir yerde mutlaka yanlışlık vardır.Devreyi önce Breadboarda Kurun.Çalışırsa delikli plakete ya da baskı devre yaparsınız.
:D
01airforce
25 Mart 2010, 01:52
ilk önce bread bord a kurdum belkide bacakların biri temas etmemişde olabilir :D:D:D::D:D
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0