Orijinalini görmek için tıklayınız : 100W Rms Anfi Devresi
tr_yusuf_tr
12 Aralık 2007, 21:47
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Öncelikle slm arkadaşlar yukarıda belirtmiş oldugum gibi 100w rms anfi şeması var devreyi areste çizdim bastım çalıştırdım fakat cızırtı war giriş yapmadan sadece çıkışı hop. bağladıgımda cızırtı yapıyor nedeni nedir?
Yardımlarınızı bekliyorum
taka8604
12 Aralık 2007, 22:15
devren bi yerden parazit alıyor olabilir. bunun sebebi devreni besleme trafosuna yakın tutmandan olabilir, koaksiyel kablo kullanmamandan kaynaklanabilir, devren başka cihazlar tarafından parazit alıyor olabilir, iki veya daha çok lehim arasında reçine kalmış olabilir. (devreni tamamiyle doğru yaptığını varsayarak...)
akmese451
14 Aralık 2007, 18:21
Baskı devrende baya bi hata yapmıssın ... baskı devreni tekrar gözden geçir...Cızırtılarının sorunu ondandır...
hacı
14 Aralık 2007, 21:11
öncelikle baskı devre gayet güzel çizilmiş,ama bahsettiğin sorun devrenin kökünde,dediğin gibi devreye giriş vermeden enerji verip yada sesi girip kaynağı pause durumuna getirip devre ses potunu sonuna kladar açarsan cızırtı sorununu yapar.ben bu devre ve başka devrelerdede bu sorunla karşılaştım bu devredende 3 tane yaptım,
hepsinde aynı sorun,sesi açınca müzik sesinden dolayı o parazit duyulmuyor dimi.eğer o parazit devam ediyorsa sorun başka yerdedir
okito
15 Aralık 2007, 21:11
ben devreyi yaptim. giri$e 10 k pot taktim. hoptan 5cm uzakla$tigimda amfinin cali$ip cali$madigini anlayamiyorum cizirti denen bir$ey yok. ses cok temiz ve guzel. ciki$ trlerini ben topladim NPN=BD243C+BD249C ve PNP=BD244C+BD250C
beslemem +\- 39 V. 60Hz te ciki$tan 23.4V aliyorum buda = 135W
hacı
16 Aralık 2007, 20:08
ben 5m değil kulağını hopa dayayınca parazit olup olmamasını kastettim
eczorhan
23 Aralık 2007, 20:37
Arkadaşlar selam adamlar yapmış gayet ıyı sonuc almışlar orda baskı devre mevcut bır kontrol et ıstersen
bu lınkten ulaşmaya çalış bakalım
kolay gelsin
tr_yusuf_tr
09 Ocak 2008, 21:52
saolun arkadaşlar linke baktım işime yaradı :)
biraz daha açıklama yaparmısın yıllık ödevim cok acil
Arkadaşlar selam adamlar yapmış gayet ıyı sonuc almışlar orda baskı devre mevcut bır kontrol et ıstersen
bu lınkten ulaşmaya çalış bakalım
kolay gelsin
bu sitenin forumunda konuya göz atın orada gürültü probleminden bahsediliyor,hemde daha detaylı bilgilere ulaşılabilir
sense_38
04 Haziran 2011, 18:32
Anfi devrelerine meraklı ve yüksek güçte anfi yapmak isteyen arkadaşlara küçük bi uyarı.....
(anos) Hoparlörlerinizi Oluşabilecek Tepe Akımlarından Mutlaka Koruyunuz.Nasılmı?
Anfi enerjisini verdikten en az 1 saniye sonra hoparlörlerinizi yükleyin,Bunuda çıkışa ilave edeceğiniz bir Röle ile gerçekleştirebilirsiniz...
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0