Orijinalini görmek için tıklayınız : TDA4292 baskı devresi buyrun...
mert53
19 Kasım 2007, 18:58
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
entegreyi nette araştırdığımda farklı kılıflarda buldum şenol arakadaşımısın aldığı entegre büyük olduğundan 2 farklı kılıfı aynı şemaya uygulayarak değişiklik yaptım.
elektrobilim
19 Kasım 2007, 19:26
bu kadar güzel baskı devre çıkarmana imreniyorum dogrusu ben eagle ciyim fakat senin yaptığın baskı devrelerinin güzelliği karşısında dilim tutuluyor fakat yaptığın paylaşımlar ve emeklerin için ayreten tşkee ve senden bir ricam var proteus baskı çıkarma inceliklerine makaleler şekilnde değinsen nasıl olur :D
mert53
20 Kasım 2007, 01:02
devreyi yeni 2 farklı kılıfa göre çizdim... yukarıda yenisi eklenmiştir...
mustafa
21 Kasım 2007, 17:30
elıne koluna saplik kardes mukemmel olmus
eczorhan
25 Aralık 2007, 02:46
Arkadaşlar devreyı yapmayı dusunuyorum aranızda kuran çalıştıran varmı? bu devreyı STK TDA veya Mosfetlerde kullanbılırmıyız
cevap yazacaklara şimdıden şimdıden tşk ler
mert53
25 Aralık 2007, 20:28
tdayı aldım en kısa zamanda yapmayı diliyorum...
mustafa
01 Şubat 2008, 17:04
arkadaslar mağzemem tamam ıkı ucgun ıcınde denıyıcem sonucları yazarım:D
Data link
10 Şubat 2008, 19:39
Merhaba Arkadaslar
Devreyi test ettim hatta baskili devre olmadan delikli plate uzerinde, sonuc mukemmel .Hatirlatan Aradaslara simdiden tesekkurler .Tonlar diger entegrelere gore daha dinamik(LM1036,TDA...) Fakat giris hassasiyeti cok dusuk,Girise muhakkak bir onkuvvetlendirici ilave etmek gerekiyor.
Oteyandan da uretimi yapilmadigindan piyasada bu entegre zor bulunuyor ,Sahtesine dikkat...
Data link
ertugrul0482
13 Şubat 2008, 03:40
SELAM MERT53 forumda yeniyim.TDA4292 entegresinin tam olarak ne iş yaptığını anlatırsan mutlu olurum.Tahmin ettiğim kadarıyla ekolayzır için gerekli olan bir entegre... teşekkürler
mert53
13 Şubat 2008, 23:46
devre stereo ton kontrol devresidir... kullananlar oldukçada memnunlar... bas -tiz balance-ses kontrolleri mevcut...
forester
14 Kasım 2008, 01:14
Mert Kardeş,
Üstteki resimdeki devre ile lyt file farklı gibi geldi bana.Girişteki 100 nf nin bacak bağlantısı yok .
mert53
14 Kasım 2008, 13:24
evet unutulmuş sağol... o kondansatör parazitleri filtreliyor tek görevi o... baskı devrenin faklı olması resmin büyük lyt nin daha küçük boyutta olmasıdır... çizip yeniden yükledim...
forester
15 Kasım 2008, 02:03
Mert kardeş,
Devreyi biraz önce tamamladım test ettim mükemmel.Daha önce yaptığım lm1036 nede tda1524 ikisindende çok çok iyi.Benim sana iki sorum olacak,Çünki ben bunu kutulayıp sürekli kullanmayı düşünüyorum.
1:devre üzerindeki physiologi on-off kısmına anahtar takmaya gerek varmı tabiki base vith on off içinde geçerli.bunlar e işe yarıyor.
2:bu zamana kada taptığım bütün ton kontrol devrelerinin balans kısmı çalışmadı balansda kullanılan özel bir potmu var yoksa ben başka bir hatamı yapıyorum.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
semihduyar
18 Aralık 2009, 22:31
bi sorum var +12 volt mu uyguluyoruz yoksa simetrıkmı ne varmıs onu mu
H@S@N
19 Aralık 2009, 12:47
mert arkadasım senden bı rıcam olucak. budevrenın suzgec kısmını bana cıkartırmısn.bende kıa6225s ıle yapılmıs pre amfıvar bu devrenın suzgec kısmını benım pre amfıye uyarlama k ıstıyorum.
forester
20 Aralık 2009, 00:52
bi sorum var +12 volt mu uyguluyoruz yoksa simetrıkmı ne varmıs onu mu
Evet + 12 volt ile besliyorum simetrik besleme söz konusu deil
semihduyar
21 Aralık 2009, 15:02
ben bu en ustte verılen ares dosyasındakı devreyı yaptım ama calısmıyo hoparlorden hıc ses gelmıyo neden olabılecegını soylecek bırı varmı? ve 12 volt yerıne 17 volt uyguldım bundan dolayı olabılır mı?
H@S@N
21 Aralık 2009, 19:32
arkadasım nabdın sen .hop baglanmaz bu devreye. bu devrenın ses cıkısını amfının ses gırısıne baglayacaksın.bu devre hop sürebilecek güçte değildir.
semihduyar
21 Aralık 2009, 22:53
bu devrenın neresınde hata yapmıs olablırım anfıden hıc ses gelmıyordu gene denedım bu sefer doooottttttt dıye bır ses cıkarıyo sureklı
piyanist-74
24 Ocak 2010, 16:43
arkadaşlar bende bu devreyı yaptım guzel calısıyor.ama bır sorun var gırısı preanfı ıle surunce ses ozuluyor.yanı yuksek sınyalde bozuluyor.bence tr li anfilerde pek kullanışlı degıl.ama stklar ıcın ıdeal bır devre.
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0