PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TDA1524A Ton Kontrol devresi

akmese451
17 Haziran 2007, 07:31
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
bakır plaket. 10 x 5 cm olcak

Parça listesi
1 Tda 1524
2 10k
4 56n
4 100n
2 15n
4 47k pot lineer
4 22k
4 3.3µF
1 100µF
1 bakır plaket. 100 x 50 mm veya (10x5 cm)

Tda 1524A entegresinde denemelerimde çok güzel sonuç aldım... LM1036N 'ye göre bass seslerini baya bi güçlendirdiğini gördüm... Enetegrenin içerisinde yeterince yükselteçler mevcut... Buradan yapacak arkadaslara kolaylık diliyom...

acdeem
25 Aralık 2007, 05:36
arkadaşlar bu devreye yükseltilmiş giriş mi yoksa düşük giriş mi verecez ?

yildizelektronik
25 Aralık 2007, 11:56
Bu devreyi amplifikatörün girişine bağlayacaksın.

acdeem
26 Aralık 2007, 21:26
akmese451 kardeşim bunun ares dosyasınıda koyabilirmisin sakıncası yoksa?

acdeem
26 Aralık 2007, 21:34
arkadaşlar bir zaman önce bunu da ben yapmıştım ama arkadaşın ki daha güzel olmuş :)

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

en üstte yan yana duran 4 kondansatör sembolü giriş ve çıkışlar için yani oralar klemens yerleri.

taka8604
26 Aralık 2007, 22:09
ben bir sene önce yapmıştım halen kullanıyorum tavsiye ederim (ok...)

akmese451
27 Aralık 2007, 01:28
akmese451 kardeşim bunun ares dosyasınıda koyabilirmisin sakıncası yoksa?

İndirdiğin dosyaların içerisinde word halinde birebir pcb si mevcut ... malesef ares dosyası yok ...

Not: (bakır plaket. 100 x 50 mm veya (10x5 cm) küçülterekte alabilirsin ;)

acdeem
29 Aralık 2007, 19:57
İndirdiğin dosyaların içerisinde word halinde birebir pcb si mevcut ... malesef ares dosyası yok ...

Not: (bakır plaket. 100 x 50 mm veya (10x5 cm) küçülterekte alabilirsin ;)

pcb yi görmüştüm zaten :) yine de teşekkürler.

Ercan Dikme
06 Nisan 2008, 14:20

bakır plaket. 10 x 5 cm olcak

Parça listesi
1 Tda 1524
2 10k
4 56n
4 100n
2 15n
4 47k pot lineer
4 22k
4 3.3µF
1 100µF
1 bakır plaket. 100 x 50 mm veya (10x5 cm)

Tda 1524A entegresinde denemelerimde çok güzel sonuç aldım... LM1036N 'ye göre bass seslerini baya bi güçlendirdiğini gördüm... Enetegrenin içerisinde yeterince yükselteçler mevcut... Buradan yapacak arkadaslara kolaylık diliyom...

1 100uf değil 4 ad 100uf
bi de baskı devresi yansıtılmaıldır dikkat ederseniz üst görünüm ile baskı devre aynıdır.Baskı devre ayna gibi yansıtılmalıdır yani şu şekilde

devre 5 volt besleme ile çalışır 7805 kullanılabilir

jamesbond
06 Nisan 2008, 14:47
bu devreyi önceden yapmıştım gayet güzel bir devre temiz bir ses veriyor.
aynı zamanda1524 ün preanfisi var yani microfonda bağlanabiliyor. yakın bir zamanda forma aresde çizdiğim baskı devresini atarım. zannedersem ardaş bir hata yapmış bu devre 5V değil 12V'ta çalışıyor Min voltajı=7.5V benim önerdiğim 12V

Ercan Dikme
06 Nisan 2008, 14:52
12Va dayanır evet o zaman 7812 entegresi ile tertemiz 12V verir.5V başka devrenin beslemesi idi karıştırdım kusura bakmayın
ben aresten çizdim onu da atayım

efrat
28 Kasım 2008, 12:48
pcbnin orjinal halini göremedim.

joesatriani
28 Mart 2009, 06:38
Arkadaşlar ben bu devreyi yapmak istiyorumda bi sorum olacak.Bunun beslemesini nasıl yapıcaz bi yol gösterirseniz elektronik konusunda yeniyimde :)Acaba iyi ve yüksek amperli bi 12 v adaptör iş görürmü? Önerilerinizi bekliyorum.

erdemefe
28 Mart 2009, 13:27
yüksek ampere gerek yok 12v 100ma bir adaptör bile çok rahat işini görür ama iyi filitre edilmiş olmalı

joesatriani
29 Mart 2009, 08:56
Arkadaşlar ben devreyi yaptım ancak bi sorun var.Şimdi herşeyi monte ettim adaptörü bağladım ancak hoparlörlerden sadece dıııt diye sürekli aynı frekansta ses geliyo.Sadece volume potu iş görüyo sesi alçaltım yükseltiyo ama ne gitardan nede başka bi cihazdan ses alamadım.Sadece dedğim dııt sesinden başka ses yok.Sizce nedir sorun? Bütün yazılan kondansatörleri polyester kullandım.Ve entegreyi direk bağlamadım slot kullandım.

medetkerem
29 Mart 2009, 11:54
yüksek ampere gerek yok 12v 100ma bir adaptör bile çok rahat işini görür ama iyi filitre edilmiş olmalı
peki bu filtre işlemini nası yapcaz:bilmem:

secretli
01 Ekim 2009, 02:09
arkadaşlar bu devrenin şemasını yeniden yüklermisiniz parçalar okunmuyor

mustafax_001
18 Kasım 2009, 00:26
Arkadaşlar devrenin proteus çizimi burada vardır ilgilenen arkadaşlara duyrulur [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

semihduyar
18 Aralık 2009, 16:07
arkadaslar bende 4x40w anfi var calısır durumda sızın buraya gonderdıgınız ton kontrol devresını bu anfıde kullanabılırmıyım. eklediginiz devrede ıkı gırıs ıkı cıkıs var bu konularda yenıyım nasıl uyarlıyacagım yardım edersenız sevınırım

01airforce
18 Aralık 2009, 20:11
1 100uf değil 4 ad 100uf
bi de baskı devresi yansıtılmaıldır dikkat ederseniz üst görünüm ile baskı devre aynıdır.Baskı devre ayna gibi yansıtılmalıdır yani şu şekilde

devre 5 volt besleme ile çalışır 7805 kullanılabilir

bende baskı devreyi düz çıkarıyorum karta basınca zaten ayna görüntüsü şeklinde oluyor.Malzemeleri yerleştirdiğimdede normal orjinal şeklinde oluyor.Bunu atölye hocama sormuştum ilk başladığımda baskı devreye hep ters yapıyodum yaptığım devrelerin hiç biri çalışmıyodu.:D

hhw
18 Şubat 2010, 21:46
kardes ben devreye 2 hoperlor baglamak istiorum bu devrede tek cıkıs war sanirsam ?

mustafax_001
19 Şubat 2010, 00:27
Devre mono değil stereodur ayrıca buna hopalör değil amfi bağlanır

Kolay Gelsin...

hhw
25 Şubat 2010, 18:25
tsskurler yapıorum bakalım calıscakmi :D

anıl
17 Nisan 2010, 20:50
bu devrede r_out ve l_outa mı bağlıcaz amfinin girişine ve in r_in ve l_inede müzelçalarımı giricez ??

ArdA_17
18 Nisan 2010, 00:16
anfi çıkışına r_in ve l_in i bağlıyacaksın r_out ve l_out dan hoparlörlere çıkış alacaksın

anıl
18 Nisan 2010, 01:15
baskı devrede beslemeyi nereden giricez göremedim devrede okunmuyor kac voltla beslicez??

tmsh
18 Nisan 2010, 01:20
Daha önce yazılan mesajlara baksan göreceksin.

Ben yinede yardımcı olayım. Resimde üstte klemens var, kırmızı ve kahverengi kabloların girdiği. Orası beslemesi oluyor devrenin.

anıl
18 Nisan 2010, 01:48
devredbesleyı nerden verıcez ve kac volt baskı devresındede göremedim

----------

tamam cok tesekkur ederım

----------

peki kac voltla beslicez devreyi

----------

bi sorum daha olucak yenıyım kusura bakmayın baskı devreyı yazıcıdan cıkarıp ütüleyerek yapıcam burdaki şeklıyle yazdırıp mı basmam gerekıyo yoksa ters çeviripmi((ayna şeklınde))

tmsh
18 Nisan 2010, 02:04
Sen cevapları okumamakta kararlısın anlaşılan. 2 veya 3 defa 12 volt besleme konusu geçiyor.

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

cecey123
30 Ağustos 2010, 22:24
kolay gelsin ark.lar ben devreyi yaptım fakat devre çalışmadı ve 12 v verdim fakat entegre ısınıyor her yerini kontrol ettim birbirine deyen bi yerde yok bunun sebebi ne olabilir

cecey123
20 Eylül 2010, 01:49
ark.lar çözebilen biri yokmu benim sorunumu entegre ısınıyor ateş gibi oluyor bi anda tersmi verdim gücü diye yer değiştirdim daha geç ısınır gibi oluyor kontrolde ettim voltmetre ile kabloda kopukluk varmı diye baktığımız yerde kontrolde ettim bağzı yerlerde ötüyor bazı yerlerde birim gösteriyor lütfen yardım edin

cecey123
24 Eylül 2010, 22:32
ark.lar kolaygelsin devreyi yaptım fakat ne yaptıysam çalıştıramadım voltajı verdiğimde tam çalcakmış gibi oluyor kalıyor öyle hafif bi tıs sesi geliyor bütün her yerine baktım fakat eksik bişey yok entegre ısınıyordu fakat o kesildi şimdi sorunu tahminen söyleyebilecek olan varmı teşekkürler kolay gelsin