PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tda2030 ıle 5.1

shawin
09 Haziran 2007, 13:14
slm arkadaslar tda2030 ıle yapılmıs 5 cıkıslı bır anfı dewresı war resımlerınıde ekledım 5x18w olarak gecıyor.bende +1 olarak 1x30 w lık dewreyı eklemeyı dusunuyorum.dewrede herhangıbır sorun warmı ayrıca bunları tek trafodna beslemeyı dusunuyorum dewre ıcın gereken trafo we ozellıklerınden bahsedermsınız pdf lerınınde normal resım olarak eklıyorum..onerılerınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkurler..
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

lock
09 Haziran 2007, 15:44
Bu devrenin aynısını shov marka home theatre içinde görebilirsin. Devreyi inceledim. herhangi bir bağlantı problemi yok. TDA 2030 A' lara alüminyum soğutucu ilave et. TDA 2030 = 14 W, TDA 2030 A =18 W çıkış verir.
Trafo olarak 2x24 Volt 5 Amperlik bir trafo hayli hayli işini görür. trafo çıkışlarına minimum 4700uF kullan.(ok...)

shawin
09 Haziran 2007, 23:56
tesekkurler lock herzamnkı gıbı yıne yardıma yetıstın.o bahsettıgın shov sıstemı bende wardı pıyasa malıydı ama ses kalıtesı cok hosuma gıdıyordu...artık yok bende ama gecnlerde de yıne ınceleme fırsatı buldum yıne tda ıle yapılmıstı...sımdı TDA 2030 A kullanmayı dusunuyrum.2x24 5 A 120w ya da daha ustu yeter bana degılmı.neyse pekı bunlar 5 ayrı cıkıs olduguna gore pot lar nasıl olacak orası aklımı karıstırıyor.cunku on ıkı beraber arka ıkı hop. beraber kontrol sub ayrıca center ayrı bunlar aklımı karıstırdı.sub we merkezı mono on we arka ıkı hop sterıo potla kontrol etmelıyım dımı? sımdıden tesekkurler

lock
10 Haziran 2007, 01:17
kardeş fabrikayla ilgili çok yoğun işlerim var müsait olunca sana potlar ve sub woofer hakkındada bilgi veririm.(bye)

turkpencesi
17 Haziran 2007, 09:27
kardeş devrenin çizilmiş baskı devresi varsa koyabilirmisin.şimdiden teşekkürler.

tehlike
17 Haziran 2007, 16:07
5 tane tda1562 li devre yap daha iyi 5+1 bass sesler önemli çünkii...Yüksek verim alırsın üstelik 12v ile besleyeceksin...

akmese451
17 Haziran 2007, 17:06
Arkadaşlar Tda 2030 ve 2050 nin ses kalitesi çok güzel yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum ben Tda250 ile 4+1 yaptım sesten çok memnunum .... yalnız entegreyi etli bir sogutucuya bağlamanızda fayda var... iii çalısmalar...

shawin
18 Haziran 2007, 00:47
merhaba
tehlike kardes ii guzel demıssın ama sana tda 2030 we tda 2050 dınlemenı tawsıye edrım cok guzel ses kalıtesı war onerın ıcın tesekkurler ama benım ıcın yuksek sesten zıyade sesın kalıtesı onemlı benım onceden pıysa malı 5.1 wardı ıcındede tda2030 yapılmıs dewresı yanı kalıtesını bıldıgım ıcın bundan yapmak ıstıyorum..ayrıca bu ses bıle fazla cunku acamayacagım kesın sıkayet olmasın dıe... akmese451 kardes sen 4+1 +1 ıcın tda 2050 yada 2030 koprulu olarakmı kullandın bunu merak ettım...

akmese451
18 Haziran 2007, 22:38
yok hayır normal 4 tane pcb yi birleştirdim çıkıslarına güç transistörleri ekleyerek kullanmıstım hatırlarsam çünkü 2 sene önce yapıp satmıştım .... yani 2030 ile 2050 yi birlikte kullanmadım !!! saygılar ....

lock
22 Haziran 2007, 02:11
shawin 5+1 le ilgili olarak sub woofer filtresi ve giriş katları aykut erdoğan isimli arkadaştan alıntıdır.(bye)

shawin
22 Haziran 2007, 23:26
s.a lock kardes cok tesekkurler sema guzel yalnız aklımı karıstıran yerler war mesela 5.1 dıye yazılmıs ama neden 4 gırıs war ayrıca bu sag gırıs sol gırıs noluyr.yardımcı olabılırmısın

deli_rapci
19 Ocak 2008, 16:00
bu entegre premier marka 5+1 in içindede var gayette de güzel ses veriyo woofer içinse 2 tane lm1875 kullanılmış filtre içinse tl084 kullanılmış woofer çıkışı 50watt rms max 60watt. bass için bu entegreyi kullanabilrisin ses 79db kadar çıkarken 60dan sonrasını açamıyorum woofer patlicak gibi oluyor
zaten içinde20cmllik bi woofer var .ses kaliteside çok yüksek

ahmet_zxc
20 Ocak 2008, 11:04
kardeş gerçek 4+1 yada 5+1 diye bişey piyasada yok bende çok aradım ama bulamadım.
bu devreler bildiğin ampli. 4 tanesini yana yana koyuşlar okadar.
bu yüzden 4 giriş var. eyer sen buna stereo giriş yaparsan senin devre bunu 5+1 yapmaz yani sesleri ayrıştırmaz. sadece stereo çalışır. bazı ana kartlarda vb yerlerde 3-4 tane çıkış vardır. bunlardan çıkış alır ve herbirine ayrı ayrı giriş yaparsan bu devre gelen sinyali güçlendirir ve 5+1 olur. ben sırf bu yüzden 2+1 den yukarısını yapmıyorum.
birzamanlar 10+2 yaptım ama bütün opamplı devreler bir aldatmacaymış. sonradan anladım ve artık bu işle uğraşmıyorum.

mtelektro
21 Ocak 2008, 23:12
kardeş gerçek 4+1 yada 5+1 diye bişey piyasada yok bende çok aradım ama bulamadım.
bu devreler bildiğin ampli. 4 tanesini yana yana koyuşlar okadar.
bu yüzden 4 giriş var. eyer sen buna stereo giriş yaparsan senin devre bunu 5+1 yapmaz yani sesleri ayrıştırmaz. sadece stereo çalışır. bazı ana kartlarda vb yerlerde 3-4 tane çıkış vardır. bunlardan çıkış alır ve herbirine ayrı ayrı giriş yaparsan bu devre gelen sinyali güçlendirir ve 5+1 olur. ben sırf bu yüzden 2+1 den yukarısını yapmıyorum.
birzamanlar 10+2 yaptım ama bütün opamplı devreler bir aldatmacaymış. sonradan anladım ve artık bu işle uğraşmıyorum.

(ok...) doğru söze ne düşer ki...

cigo17
03 Mayıs 2009, 00:44
Merhaba
Şu 5.1 olayına deyinmek istiyorum bu zamna kadar çok ses devresi yaptım mesele aslında ampli de değil bu konu da örneğin bir dvd player dan 5.1 çıkış alırsanız ve koyduğunuz dvd 5.1 özelliği varsa ampliniz de sesi bozmadan çıkışa aktarabiliyorsa bu iş bu kadardır zaten dvd yerine arkadaşımın dediği gibi 5.1 veya 7.1 çıkışlı anakartlar var onlarda iş görür.

djoy
20 Haziran 2009, 16:26
bunların baskı devreleri yok mu ya