Orijinalini görmek için tıklayınız : Tda 1562Q Baskı Devresi (Beslemede değişiklik...)
akmese451
07 Haziran 2007, 04:17
Arkadaslar 1562 li devreyi yaptıgımda bass seslerinde anfi bayılma yapması nedeniyle devreye bir tane daha 4700 ekleyerek ve 100 nF ile parazitler alınarak devre suan cok randumanlı calısıyor ...Dereye ister Ac ister Dc 12 v gerilim uygulayabilirsiniz... Dvrede bir adet led ekledim güzel bir görüntü oldu .... Baskı devre asagıdaki linkte mevcuttur ...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin...(ok...)
apollo66
17 Şubat 2008, 22:09
KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK.BÖYLE DENENMİŞ DEVRELERİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK SAĞ OL..
clubberboy
24 Mayıs 2008, 04:24
selam arkadasim;
oncelikle bu devreyi paylastigin icin tesekkurler.Bu soru belki sacma gelicek sana ama tam olarak kac volt kac amper guc veriosun devreye bide nereye kadar kaldirabilir.Simdiden tesekkurler.
akmese451
24 Mayıs 2008, 10:18
girişine 12V ac veriyorsun kondansatörler ile o voltaj 17V dc ye cıkıyor...
Devreyi ben 150 W trafo ile besliyorum...Basları baya dolgun veriyor....
Devre nereye kadar kaldırır demissin....Entegre 18V a kadar dayanabiliyor ... Ama yine de 17 di voltu gecmemeni tavsiye ederim 18V entegre acayip ısınıyor...
acdeem
26 Mayıs 2008, 00:12
Selamün aleyküm arkadaşlar bu devreyi yaptım gayet güzel yüksek ses çıkışı var yalnız benim bi sorunum var ses te devamlı olarak bi uğultu var girişle alakalı değil. devreye giriş versem de vermesem de çıkışta ki uğultu sabit besleme trafom yeterince güçlü doğrultma da ise normal de trafoda 3300uf var devre de ise 4700uf bir adet kondansatör kullandım.
bu uğultuyu nasıl kesebilirim önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...
-------------------------------------------
bunlar da resimlerim
clubberboy
27 Mayıs 2008, 15:12
Arkadasim ben bu devreyi yapcam.
Mumkunse devre elemanlarinin bi listesini verirmisin.Pcb de hicbir elemanin voltaji fln yoq.Simdiden tesekkurler.
akmese451
27 Mayıs 2008, 21:34
Devredeki kondansatörlerin voltajlarının 16V veya 25 V kullansan yeterli veya istediğin voltajda takabilirsin ....
Malzeme listesinin baka baka kendin hazırlayabilirsin...
Her şeyi devletten beklememek lazım dımı :)
yildizelektronik
28 Mayıs 2008, 01:18
Bir malzeme listesi hazırlamak bu kadar zor mu yaa:confused:
tamircihasan
29 Mayıs 2008, 16:07
arkadaşlar ileride devrenin stereo ve clip göstergeli versiyonunu yayınlayacağım vede devrede toplam 10 adet 4700uf kondansatör olacak yakında gelecek...
erdemefe
29 Mayıs 2008, 23:00
hocam clip gostergeli ne demek
acdeem
30 Mayıs 2008, 05:40
arkadaşlar elemanların hepsi burda var
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
arkadaşlar bu arada bahsettiğim sorun güç kaynağından kaynaklanıyormuş power supply kullandım sorun çözüldü.
tamircihasan
30 Mayıs 2008, 12:24
hocam clip gostergeli ne demek
entegre zor durumda kaldığı zaman sana görsel uyarı veriyor (kısadevre, aşırı sıcaklık, aşırı akım, distorsiyon arttığında, vb. durumlarda)
erdemefe
30 Mayıs 2008, 13:13
ledlerlemi hocam
Gölgeyele
23 Haziran 2008, 22:14
Arkadaşlar ben bu devreyi yaptım devre çok süper çalışıyor yapacaklara tavsiye ederim amfi boştayken zerre gürültü yok ben normal düşük wattlı bi trafoyla besledim ona rağmen ses çok iyi en yakın bi zamandada iyi bir trafo alacağım
Devreyi yapan bize sunan arkadaşıma çok teşekkür ederim:)
üstad devreyi yaptım ancak denemek için 12 volt 60 watt lık trafo kullandım elektro gitara ön yükselteç kullanmadan bağladım denemek için ama çok cılız bi ses alıyorum ön yükselteç kullanmadığım için olabilirmi
[line]
arkadaşlar devreyi bilgisayarda denedim sorun yok :D devre hakkaten harika emeğinize sağlık
aliveli
11 Nisan 2009, 00:17
devredeki pot kaçlık acaba?
erdemefe
11 Nisan 2009, 00:35
50k veya 100k kullanabilirsin
mert53
26 Nisan 2009, 11:35
devre olmaz olurmu alayı varda bizden isteyen olmadı...:eek: devreye eneri verdiğinde direk çalışmayacaktır, st-b ucunada 12v vereceksin... denenmiş devrelerdir...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
poyraz4224
26 Nisan 2009, 17:49
devre olmaz olurmu alayı varda bizden isteyen olmadı...:eek: devreye eneri verdiğinde direk çalışmayacaktır, st-b ucunada 12v vereceksin... denenmiş devrelerdir...
hocam bunun devre şemasını da ekleyebilirmisin sana zahmet teşekkürler...
mert53
27 Nisan 2009, 02:24
açık şema istiyorsan datasheetinden bakabilirsin baskı devre diyorsan zaten yukarıda var...
emL_adeM
12 Mayıs 2009, 03:24
selamün aleyküm.. dewrede led warsa nerde ? S1 anahtarı ve LS hakkında bilgi werirmisiniz ? meslek öğrencisiyim we ödewolarak yapıorum bu dewreyi acele yardım edersenis çok sewinirim şimdiden teşekrler..
acemi (sofor) :)
Armendy
19 Mayıs 2009, 14:14
arkadaslar devre cok güzel bişeye benziyor ama oradaki s1 anahtarını anlayamadım.ne iş yapıyor o.Ayrıca girişe 1M r1 direnci bağlanmış.gerek varmı ki ona.???:bilmem:
acdeem
02 Temmuz 2009, 18:41
ayhano3453
17 Şubat 2010, 16:25
Arkadaslar 1562 li devreyi yaptıgımda bass seslerinde anfi bayılma yapması nedeniyle devreye bir tane daha 4700 ekleyerek ve 100 nF ile parazitler alınarak devre suan cok randumanlı calısıyor ...Dereye ister Ac ister Dc 12 v gerilim uygulayabilirsiniz... Dvrede bir adet led ekledim güzel bir görüntü oldu .... Baskı devre asagıdaki linkte mevcuttur ...
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin...(ok...)
Selamun aleyküm beyler.ustalar devreyi yaptık ilk taktığımızda seste bozlma oldu.müzikle karışık titremeler yaptı birde 12 voltta 1.4 amper akım çekti.ayrıca entegrede çabuk ve aşırı ısınıyor.acil yardım...
H@S@N
17 Şubat 2010, 16:31
kardesım 1 amper az gıbı geldı bana ben bu devrenın degısık versıyonundan3,5 amper cektım.senın guc kaynagın yeterınce guclumu.degılse baslarda bozulmaların olması normaldir.
ayhano3453
17 Şubat 2010, 19:39
Ya 12 v veriyorum . Entegre hemen ısınıyor. Sogutucu takarak kendine getiriyoruz. bu arada Elektronik hocam Daha ses Vermeden 1 amper çekiyor .. Çok büyük bir oran dedi. Yani ses gelmeden 1 amper çekiyor ses geldiğinde 1 ampeden biraz daha yüksek değerlere buluyor
kral74
21 Şubat 2010, 17:08
ayhan kardeş bir yerlerde muhakak kısadevre filan olabilir yada entegrende bir sorun olabilir..tekrar bir gözden geçir istersen...bir de adaptörün en az 5A ve de 50W dan yokarı olması gerekir............saygılar.............
muratcura35
27 Temmuz 2011, 01:52
slm arkadaşlar ben devreyi yaptımm. ama çıkış gücü sanki 15 20 watt gibi geldi bana. 12v 300watt bilgisayar power ı ile besliyorumm.. acaba ben mi yanlış biişi yaptım acaba yardım lütfgenn....
togier
27 Temmuz 2011, 21:33
teşekkürler elinize sağlık
redsonjan
28 Temmuz 2011, 17:08
s.a. arkadaşlar. ben tda1562 anfi devresi yaptim. ama çalişmadi. elektronikten çok az anliyorum.devrenin resimlerini aşagiya attim. bi rica etsem bakabilirmisin nerede yanliş yaptigima.
anfinin beslemesini direk bagladim aradaki parçalari bilmedigim için. bide k.a. yazilmiş devrede.onunda ne oldugunu anlamadim eklemedim devreye.onu eklemeyince 470 nf yide ekleyemedim.
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0