PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MPLAB da PicBasicPro derleme

derya deniz
27 Nisan 2009, 12:23
Merhaba arkadaşlar.
Foruma bu ilk mesajım olacak. İyi bir forum ararken burasını buldum. Ve üye olup denemeye başladım.
MPLAB'ın 8.15 sürümünde PıcBasıc Pro dilinde yazılmış programı derlemeye çalıştım. Bunun için gerekli ayarlamaları yaptım. Buradan bilgi için bakabilirsiniz. [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
MPLAB' da derlemeye çalışırken çıkışta başarılı yazıyor. Fakat hex dosyasını oluşturmuyor.
MPLAB' da output şöyledir.

OUTPUT

Executing: "C:\PBP246\PBPW.exe" -ampasmwin -oq -z -p12F675 "rew.bas"
PicBasic Pro Compiler 2.46, (c) 1998, 2005 microEngineering Labs, Inc.
All Rights Reserved.
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Found label after column 1. (device)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Illegal opcode (pic12F675)
Loaded C:\Documents and Settings\DERYA\Desktop\rew.COD.
BUILD SUCCEEDED: Sun Apr 26 09:30:02 2009

Başarılı deniliyor. 8-9 dosya da oluşuyor. Fakat hex dosyası oluşmuyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.

indüktans
27 Nisan 2009, 12:57
dostum, bas dosyasını bize gönderseydin daha iyi inceleme fırsatımız olurdu.
şimdi, senin derleyicin hata uyarısı vermiş. pic12F675 i tanıyamamış.
zannımca yazılımın en yukarısında device pic12F675 gibi bir kod kullanmış olmalısın. onu silip tekrar dene. birde mplab'ın select device bölümünden derlemek sitediğin pici doğru seş.
(pcyaz)

derya deniz
28 Nisan 2009, 23:25
Merhaba, Cevap için teşekkürler. Bir sorum daha var.
Microcode Studio' da derlemek için pıcbasıc pro dilinde program yazınca programın başında DEVICE yazıp sonra kullandığımız pic entegreyi yazıyoruz. Sonra confıgurasyon özelliklerini yazıyoruz.
Fakat MPLAB da PBP derlemek için söylediğiniz gibi baştaki device ve pic adını sildim. Confıg özelliklerini de silince program MPLAB'da derlendi. Hex dosyası oluştu.
Sormak istediğim şu:
MPLAB'da PBP derlerken pıc adını ve confıg ayarlarını programında içinde yazmaya gerek yok mu?
Bunları program dışında mı ayarlıyoruz.?

antivir-US
29 Nisan 2009, 18:02
konusu açılmışken ben de birşey soracağım;
bilgisayarımda şu an proton development suite yüklü,bununla bazen protonla yazılmış programlar elime geçince onları derliyorum.
Kısa süre önce altaş yayınlarının PIC BASIC PRO kitabını aldım ve ona başlıyorum.Soracağım soru ise;
basit birkaç pbp kod yazdım(led yakıp söndürme gibi) ve bu kodu .bas şeklinde kaydedip protonda derledim ve bir sorun çıkmadı,ama aklıma takılan ise proton derleyici tüm pbp kodlarını tanır mı?sanırım aynı şirketin iki yazılımı bunlar.Eğer tümünü desteklemezse illa ki pbp derleyici mi yüklemem gerek?

derya deniz
30 Nisan 2009, 11:23
Merhaba
Pic basic pro'nun MPLAB'a entegre edilmesi için aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Buradan [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ya da buradan [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ben bu şekilde yaptım. MPLAB 8.15 kurdum. Yukarıdaki verdiğim linklerdekileri uyguladım ve PBP dilinde yazılan programı MPLAB 8.15 'de derledim.
Umarım işinize yarar.
Selamlar.

roa985
30 Mayıs 2011, 13:44
Arkadaşlar MPLAB da söylenen ayarlamaları yaptım. Fakat derleme sonrası
şöyle bir durum oluyor. Sebebi ne olabilir?6921