derya deniz
27 Nisan 2009, 12:23
Merhaba arkadaşlar.
Foruma bu ilk mesajım olacak. İyi bir forum ararken burasını buldum. Ve üye olup denemeye başladım.
MPLAB'ın 8.15 sürümünde PıcBasıc Pro dilinde yazılmış programı derlemeye çalıştım. Bunun için gerekli ayarlamaları yaptım. Buradan bilgi için bakabilirsiniz. [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
MPLAB' da derlemeye çalışırken çıkışta başarılı yazıyor. Fakat hex dosyasını oluşturmuyor.
MPLAB' da output şöyledir.
OUTPUT
Executing: "C:\PBP246\PBPW.exe" -ampasmwin -oq -z -p12F675 "rew.bas"
PicBasic Pro Compiler 2.46, (c) 1998, 2005 microEngineering Labs, Inc.
All Rights Reserved.
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Found label after column 1. (device)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Illegal opcode (pic12F675)
Loaded C:\Documents and Settings\DERYA\Desktop\rew.COD.
BUILD SUCCEEDED: Sun Apr 26 09:30:02 2009
Başarılı deniliyor. 8-9 dosya da oluşuyor. Fakat hex dosyası oluşmuyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.
Foruma bu ilk mesajım olacak. İyi bir forum ararken burasını buldum. Ve üye olup denemeye başladım.
MPLAB'ın 8.15 sürümünde PıcBasıc Pro dilinde yazılmış programı derlemeye çalıştım. Bunun için gerekli ayarlamaları yaptım. Buradan bilgi için bakabilirsiniz. [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
MPLAB' da derlemeye çalışırken çıkışta başarılı yazıyor. Fakat hex dosyasını oluşturmuyor.
MPLAB' da output şöyledir.
OUTPUT
Executing: "C:\PBP246\PBPW.exe" -ampasmwin -oq -z -p12F675 "rew.bas"
PicBasic Pro Compiler 2.46, (c) 1998, 2005 microEngineering Labs, Inc.
All Rights Reserved.
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Found label after column 1. (device)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DERYA\DESKTOP\REW.ASM 78 : Illegal opcode (pic12F675)
Loaded C:\Documents and Settings\DERYA\Desktop\rew.COD.
BUILD SUCCEEDED: Sun Apr 26 09:30:02 2009
Başarılı deniliyor. 8-9 dosya da oluşuyor. Fakat hex dosyası oluşmuyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.