Orijinalini görmek için tıklayınız : tda 7294 100 watt (besleme farklı)
karahamza
10 Mayıs 2007, 00:58
arkadaşlar aşağıda verdiğim anfi devresini bu tip beslemeyle(gerilim değerlerini dikkate almayınız) çok rahat bir şekilde çalıştırabilirsiniz. şahsen kendim yeni yaptım denedım şu an kullanmaktayım. inanınkı pişman olmassınız. yanı demek istediğim simetrik trafo alacam diğe uğraşmayın. elinizde bole bi trafo varsa mutlaka yapın ( kullandığım trafo 30v 90 watt ) çok rahat yetiyor. yalnız kapasiteleri biraz fazla koymanız gerekıo ama ben iki tane 6800 mf koydum yetiyor..
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) simetrik besleme
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) tda 7294
akmese451
03 Haziran 2007, 03:31
:) Kardeş ben zaten Lm3886 ' ımı böle besliyom .... Bi sorun yok... ama beslemedeki condansatörleri ben 10.000 uF 100 V kullandım 4 tane.... Miss gibi kullanıyom hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar !!! iii çalısmalar...
karahamza
04 Haziran 2007, 15:47
doğrudur akmeşe ben bu zaman a kadar hiç simetrik trafo almak istemedim dolayısıyla simetrik le çalışan anfileride yapasım gelmıyordu. ama bole bi besleme şeklini buldum forumdan dikkatimi çekti. sordum arkadaşlara olur dediler fakat dediğin gibi kond. leri yüksek tutmaya çalış dediler ve ole yaptım şu anda tda 7294 hiç sorunsuz birşekilde kullanıyorum. bende lm3886 yı bulsaydım onu yapacaktım..
tehlike
17 Haziran 2007, 15:59
Bu tda 7294 ün baskıdevre ve şemasını bir linkte verirsen sevinirim...ses kalitesi nasıl herkes bişiy sölüyor bu entegre hakkında insan tereddütte kalıyor (ahah) (ahah) :D :D
akmese451
17 Haziran 2007, 16:59
Bu tda 7294 ün baskıdevre ve şemasını bir linkte verirsen sevinirim...ses kalitesi nasıl herkes bişiy sölüyor bu entegre hakkında insan tereddütte kalıyor (ahah) (ahah) :D :D
Buyur Kardeş Dosyanın içerisinde baskı devresi + yerleşim planı mevcut...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Kardeş entegrenin ses kalitesini sorarsan ben çok memnunum ....öle forumlarda entegreyi kötüleyen çok kişi olmuş takma onları adam devreyi yapmadan entegrenin sesi hakkında yorum yapıyo....Entegreyi kötülüyo ...Ben bu Tda7294 ü 200 w olarak köprülenmiş halini kullanıyom... entegreden de çok memnunum... hemde devrenin maliyeti az vede ses kalitesi çok güzel... yapacaksan tavsiye ederim yapmanı kardeş... iii çalısmalar !!!
lock
17 Haziran 2007, 17:19
kardeş simetrik besleme katında bağlantı hatası var. Ground ( yani toprak) yanlış yerde. GND yi bağladığın kısma (- Vcc) yi bağlayıp, İki kondansatörü seri olarak (+Vcc) ve (-Vcc) arasına birleştireceksin ve kondansatörlerin her ikisinin birleştiği bacak senin gnd bacağın olacak. TDA 7294 bencede güzel anfi yapmak isteyenlere tavsiye ederim.(yasli)
wosvol
17 Haziran 2007, 21:36
emeğine sağlık
tehlike
18 Haziran 2007, 03:05
Evet kaliteli bir devreye benziyor ama bence STK nın kalitesini tutacağını zannetmiyorum...
shawin
18 Haziran 2007, 23:51
selam arkadslar yardım ben sızın su resımdekı sımetrık beslemeyı yaptım ...gırıs 16,6 volt cıkıs sımetrık oldu ama 2x 7.2 oldu bunu 12 volta cıkarmak ıcın ne yapmalıyımyanı normalmı 16,6 volttan 7,2 volta dusmesı..2x7,2 volt..
karahamza
20 Haziran 2007, 02:29
kardeş simetrik besleme katında bağlantı hatası var. Ground ( yani toprak) yanlış yerde. GND yi bağladığın kısma (- Vcc) yi bağlayıp, İki kondansatörü seri olarak (+Vcc) ve (-Vcc) arasına birleştireceksin ve kondansatörlerin her ikisinin birleştiği bacak senin gnd bacağın olacak. TDA 7294 bencede güzel anfi yapmak isteyenlere tavsiye ederim.(yasli)
lock bunun bağlantı şekli doğru bu tip besleme ile akmeşe sanırım lm 3886 yı besliyormuş oda güzel bir entegredir. ama bunun neresinde yanlış var anlayamadım... aşağıda verdiğim şemaya göre yaparsan çok iyi verim alırsın.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
arkadaşlar ayrıca şunu söyliyeyim anfiyi yapmadan yorum yapanlar arkadaşların kafasını karıştırıyor. bunlara hiç aldırış etmeyin ben çok memnunum.. üstelik besleme katında 2 adet 6800 mf kondansatör kullanıyorum ama anfiin sesi çok mükemmel çıkıyor inanın ki elinizde böyle bir trafo varsa (benim kullandığım 30v 90w) hiç ikilemde kalmadan yapın derim bana teşekkür bile edersiniz yani:D :D :D neyse kısacası siz başkalırın dediğine aldırış etmeden yapın derim.. yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.. herkese kolay gelsin
lock
21 Haziran 2007, 00:08
karahamza kardeşim tda 7294 lü anfiyi bende yaptım ve ses kalitesi oldukça iyi. ben o gün besleme katını incelediğimde farklı bağlantı şeklini düşünmüştüm. Ama sonra senin verdiğin resimdeki bağlantının da sonradan doğru olduğunu gördüm. fakat müsait olamadığım için yazamadım.ben şuan 500watt anfi kullanıyorum. besleme 2x50 volt ve 7 amper bu devreyi cd rom kutusu içine sığdırarak PC ye taktım. yakın zamanda onu sizlerle paylaşacağım.(ok...) (ok...)
akmese451
21 Haziran 2007, 09:26
Kara hamza kardeşim ordaki 6800 uF ların yerine 10.000uF kullanırsan daha sağlıklı olur...sen normal simetrik çıkıslı trafo kullanmadıgında suan resimde görünen dogrultmaç yarım dalga yarım dalga dogrultmac sekli oldugundan besleme katındaki kondansatörleri yüksek tutmanda fayda var mesala 4700uF kullanıyorsan ....10.000uF takman gerekir ....Çünkü sen güç amplifikatörü sürdügün için amplifikatör yüke binince seste parazitlemeler olacaktır .... sükunet halinde şebeke paraziti olmasa bile devre yüke bindiği zaman bozulmalar olacaktır... Kendim bizzat yasadım... Saygılar !!!
karahamza
21 Haziran 2007, 17:19
selam arkadslar yardım ben sızın su resımdekı sımetrık beslemeyı yaptım ...gırıs 16,6 volt cıkıs sımetrık oldu ama 2x 7.2 oldu bunu 12 volta cıkarmak ıcın ne yapmalıyımyanı normalmı 16,6 volttan 7,2 volta dusmesı..2x7,2 volt..
shawin sen onu diyottan sonra ölçmüşsündür.ondan dolayı düşük çıkar. sen onun çıkışlarına bide yüksek kapasiteli kondansatörler koy. ondan sonra ölç bide. ama ne çalıştıracağını söylersen belki yardımcı olabiliriz.
kapasiteleri yüksek tutabilirsen iyi olur.benim 30v trafo oldu 2*40dcv. yani sonuçta çok iyi ama 10000mf lık kapasite bulabilirsem onları takcam.
tehlike
21 Haziran 2007, 18:17
Evet dostum Kondansatörleri çok büyük koyman lazım çünki tek trafo ile (yani iki uçlu trafo ile) simetrik beslemede diyotlar yarım dalga doğrultmaç olarak çalışıyor... Kondansatörleri çok büyük kullanırsan bu açığı kapatabilirsin... Mesela 10000Mf kullanman en iyisi...Ve trafonun çıkışı 24 voltsa bu şu şekilde olur +12 0 -12 volt olur... İnşallah yardımcı olabilmişimdir... :D :D :D
shawin
21 Haziran 2007, 19:24
s.a arkadasalar yardımlarınız ıcın tesekkurler benim sımetrık aramamdakı amac tda 7375 ıle 2x35w lık anfıyı yapmak ıstememdır.onun ıcın bendekı 16,6 v luk trafoyu sımetrık yapmaya calısıyrum.sımdı ben dıyotların cıkısna kondansator baglamadım henuz ama dedgıgım gb cıkıs sımetrık oldu ama 2x7,2 volt bana sımdı bu 7,2 voltu nasıl en az 12 volt max 16 volta nasıl cıkaracagım bunu acıklayabılırmısınız.yanı en az kac uf lık kondansator kullanmalıyım sımdıden tesekkurler.
karahamza
21 Haziran 2007, 19:54
shawın kondansatör bağlamadım diyorsun işte çıkışlarına kondansatör bağlayıp da denemeyi neden düşünmüyorsun... bide kondansatörleri bağla bakalım nasıl olcak çıkışlar
diyottan sonrada simetrik alırsın ama düşük alırsın kapasite koyman gerekıo.
shawin
21 Haziran 2007, 19:58
tesekkurler karahamza kardes ona kondansator baglayacagım ama sımdı elımde power supply war onunla ugrasıyorum...yardımların ıcın tesekkurler.
karahamza
21 Haziran 2007, 19:59
önemli değil arkadaşım bilgiler paylaştıkça değer kazanır.. mutlaka diyot uçlarına kondansatör bağlarsan yükselecektir. yapınca sonucu buraya bildirsen sevinirim.kolay gelsin
shawin
21 Haziran 2007, 20:02
pekı konsansatorlerı kac volttluk almalıyım cunku suan 7,2 ben 12 luk almayı dusunuyrm olurmu ayrıca kac uf lık olmalı en az yanı ona gore alayım 12/?
karahamza
21 Haziran 2007, 20:07
16 v olabilir ama şunuda söyleyeyim belki gerilim anfiyi çalıştırman için yetmeyebilir. belki düşük güçlü anfi yaparsan belki olabilir ama 7375 e yetmeyebilir onu baştan söyleyeyim.. sen ne yapacağını yeni söylediğin için ben de bu cvb ı şimdi vermek zorunda kaldım... sen istersen gene bu beslemeyi yapda buna [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] sitesinden entegrelere bak ordan belkı uygun olanları bulabılırsın..kolay gelsin..
tehlike
21 Haziran 2007, 23:09
Shawin kardeş kondansatör bağla 7.2 voltluk gerilimin yaklaşık 12 volt olacaktır... Ama 6800mf yada 10000mf 35 volt kullan emin ol 12volta çıkacaktır...Zaten anfi için yüksek kapasiteli kondansatör kullanman lazımm...
karahamza
22 Haziran 2007, 02:45
shawın kusura bakma ben tda 7375 in datasheet ini incelemeden yorum yapmışım.. sanırım bu diyot çıkışlarında 7 volt civarı ölçtüğün besleme devresi varya onun çıkışlarına 6800mf veya 10000mf koyarsan sanırım iyi bir şekilde çalıştırırsın kolay gelsin..
akmese451
23 Haziran 2007, 17:04
s.a arkadasalar yardımlarınız ıcın tesekkurler benim sımetrık aramamdakı amac tda 7375 ıle 2x35w lık anfıyı yapmak ıstememdır.onun ıcın bendekı 16,6 v luk trafoyu sımetrık yapmaya calısıyrum.sımdı ben dıyotların cıkısna kondansator baglamadım henuz ama dedgıgım gb cıkıs sımetrık oldu ama 2x7,2 volt bana sımdı bu 7,2 voltu nasıl en az 12 volt max 16 volta nasıl cıkaracagım bunu acıklayabılırmısınız.yanı en az kac uf lık kondansator kullanmalıyım sımdıden tesekkurler.
Kardeş bir kere tda7375 simetrik besleme değil bende kullanıyom suan normal 16 V dc ile besliyom normal 90W lık trafo... sen neden simetrikle beslemeye çalısıyon anlamadım...
shawin
23 Haziran 2007, 18:05
s.a haklısın sımetrık degıla ama ben 2x35 yerıne 4 x35 yanı 2 adet yapmayı dusunuyrm elımde de 16,6 v cıkıslı trafo war onun ıcın cabalıyrm ayrıca dewreyı kullnıyorsan ban bıraz bılgı werırsın yanı ses kalıtesı we ısınma olayından bahsedermısın...
akmese451
24 Haziran 2007, 01:50
Kardeş devrede fazla öle ısınma yok ...Ses kalitesi güzel...Bassları baya dolgun veriyo devre... yapmanı tavsiye ederim...Ev için cok uygun ...Ben Tda1562 ile beraber kullanıyorum çok güzel 2+1 oluyor.... !!!
TDA7375 = 2X35 W
TDA7375A = 2X37 W
shawin
24 Haziran 2007, 03:15
s.a tesekkurler akmese451 kardes ya wallhı ben hala kararsızdım yanı tda 1554q ıle 2+1 yapmayı dusunuyordum ama sonra tda7375a aklıma yattı pekı bu dewreyı na kadara mal edebılırım yanı 2x37 w + tda1562 q ıle 70w bass eger bılgın warsa ortalama bır fıyat soyleyebılırmısın:) tesekkurler
akmese451
24 Haziran 2007, 07:21
Kardeş TDA1562q 11 ytl....Konya da senin orda fiyatı ne kadar bilemem....TDA7375 4 ytl ....İşte kardeş iki devrenin maliyetide trafo hariç 30 ytl yi geçmez....Diğer pasif elemanlar dahil...Sana tavsiyem 1554 yerine 7375 kullanmanı tavsiye ederim...1554 kadar ses çıkısı kalite devrenin... hemde ısı 1554 e göre az... ben suan TDA7375 'i 4 tane arkadasa sattım sestende çok memnun kaldılar... güç olarak ev için ideal güç.... trafonuda 90 w tan asagı kullanmazsan temiz bir çıkıs alırsın anfinden...evinde cok güzel bir 2+1 olur ...Kendim çizip kullandıgım Tda1562q nun baskı devresini forumda bulabilirsin...tda7375 i hasan kardeşimin baskı devresini kullandım...Tekrar baskı devre çizme gereksinimi duymadım....Al sana 2+1 ev kullanımı....Sana kolay gelsin... Buyur resimler ;
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Shot at 1969-12-31
Shot at 1969-12-31
Shot at 1969-12-31
shawin
24 Haziran 2007, 14:45
emegıne saglık kardes gercekten guzel olmus ben ankaradyım herhalde bıraz daha ucuzuna bulabılırım .ama kesın yapacam dewreyı yalnız bana 2x35 cok fazla gelır ben alttakı resımlerı buldum ama daha yapanı gormedım..tda7375
2x35 yerıne 4 cıkıslısını yapmıslar 4x17 w falan yapar kı eger boleyse bu ses cok ii.:)zaten sesını acamayacagım.bıde sana bır sorum olacak.kopruleme sadece 2 cıkıs uzerınden mı yapılabılıyor.yanı 4 cıkıstan 1 cıkıs gerıye kalan 3 cıksıda kopruleyıp bas ıcın kullanamazmıyım...?
akmese451
24 Haziran 2007, 14:57
Kardeş 2. sema tam sana uygun ...2 şemayı yaparsan ben fazla güç istemem diyorsan 2.semayı yapabilirsin... Şema zaten 2+1 olarak tasarlanmış 4ve 5 'inci bacaklardan sinyal uçlarını giriyorsunuz... 1ve 2 'inci uçlardan cıkısı alıyorsunuz diğer çıkısta wofer cıkısı... istersen bu semayı yapabilirsin 2+1 zaten.... iii çalısmalar...
shawin
24 Haziran 2007, 15:00
wallhı saol kardes ya dewreyı yapınca resımlerını koyarım ama sence subwoofer secımım nasıl olmalı...eger dewre dedgın kadar guzel calısıyorsakı suphem kalmadı artık bunu 5,1 sıstemıne cewırecegım:)teskkurler.
buny
26 Haziran 2007, 19:46
Buyur Kardeş Dosyanın içerisinde baskı devresi + yerleşim planı mevcut...
Kardeş entegrenin ses kalitesini sorarsan ben çok memnunum ....öle forumlarda entegreyi kötüleyen çok kişi olmuş takma onları adam devreyi yapmadan entegrenin sesi hakkında yorum yapıyo....Entegreyi kötülüyo ...Ben bu Tda7294 ü 200 w olarak köprülenmiş halini kullanıyom... entegreden de çok memnunum... hemde devrenin maliyeti az vede ses kalitesi çok güzel... yapacaksan tavsiye ederim yapmanı kardeş... iii çalısmalar !!!
kardeş tda7294ün areste çizilmiş baskıdevresi varmı stereo yapmayı düşünüom da aynı karta yapim kolay olsun;)
karahamza
26 Haziran 2007, 20:00
BUNY aslında bu devreler okadar karışık değil elinle çizmezmisin. ben hep elimle cd kalemiyle çizerim ve bu zamana kadar da hiç bir sorun olmadı gerçi akmeşe yi bılmemde belki onda ares çizimi olabilir. ama tda7294 ü ben çok beyendim. yapmayı düşünüyorsan hiç kararsız kalma derim.
buny
26 Haziran 2007, 20:07
BUNY aslında bu devreler okadar karışık değil elinle çizmezmisin. ben hep elimle cd kalemiyle çizerim ve bu zamana kadar da hiç bir sorun olmadı gerçi akmeşe yi bılmemde belki onda ares çizimi olabilir. ama tda7294 ü ben çok beyendim. yapmayı düşünüyorsan hiç kararsız kalma derim.
aslında ben stk4191v yaptım devreyi bi türlü çalıştıramadım bi çalıştı biraz sonra bum meğersem voltaj fazlaymış 48v faln verdim ark.lar35 da çalıştırdı neyse sonra trafoyu değiştirdim devreyi yeniden yaptım gene çalışmadı fişe takıom kolondan pıt die bas gelio sonra mp3 takom yok çalışmıo bende dedimtda yapim çünkü 1554 ü yaptımilk denemmde çalıştı stk yerine 7294 düşünüom entegre ne kadr
buarada bitince atarım resimleri picli tonkontrolü bile çalıştırdım(picin ne olduğunu bilmezken) stkyı çalıştıramadım
amfi şöle piclitonkont+tda7294 *2 +stereo vumetre
inş. bitirip koyarım siteye
bu arada 2* 7294 e 25 cm uzunluğunda 4cm kalınlığında dallı soğutucu yeter mi ?
offf çok uzun oldu :D
karahamza
26 Haziran 2007, 20:19
bass anfisi yapmak istiyorsan tda 7294 yap çıkışlar mosfet olması gerekıyor. bide bunun önüne bi bass filtre bağlaın mı baksen artık sese :) stk lar çok ince iş isteyen devreler hiç uğraşma paran boşa gider. sen tda dan vazgeçme ben aydında oturuyorum burda 5 ytl okadarda fazla değil aslında ve mükemmel bir sesi var. ben sesi doğru düzgün bile açamıyorum hemen yan taraftan duvara vuruyorlar:) sen arkadaşım tda yap oke:) bide tda larda kısa devre koruması olması gerekıyor.. karar senin ben yanlışlıkla devreyi çalıştırırken çok kısa devre yaptı.. trafodan sesler gelmeye başladı. zorlandı tabi .. tekrar açtım anfiyi hiç bir sorun yok canavar gibi..
buny
26 Haziran 2007, 20:22
bass anfisi yapmak istiyorsan tda 7294 yap çıkışlar mosfet olması gerekıyor. bide bunun önüne bi bass filtre bağlaın mı baksen artık sese :) stk lar çok ince iş isteyen devreler hiç uğraşma paran boşa gider. sen tda dan vazgeçme ben aydında oturuyorum burda 5 ytl okadarda fazla değil aslında ve mükemmel bir sesi var. ben sesi doğru düzgün bile açamıyorum hemen yan taraftan duvara vuruyorlar:) sen arkadaşım tda yap oke:) bide tda larda kısa devre koruması olması gerekıyor.. karar senin ben yanlışlıkla devreyi çalıştırırken çok kısa devre yaptı.. trafodan sesler gelmeye başladı. zorlandı tabi .. tekrar açtım anfiyi hiç bir sorun yok canavar gibi..
bass filtresi tam olarak ne işe yarıo
devresini upload edebilir misin
25cm uzunluğunda 4 cm kalınlığında dallı soğutucu 2 tane 7294e yeter mi?
bunların cvbını yolaa :D
karahamza
26 Haziran 2007, 20:37
arkadaşım bass filtresi adı üstünde sesi bass olarak alıyorsun. şimdi aşağıdaki linkte açık şeması ve areste çizilmiş devreside var. bundan yapabilirsin. hemde hem normal olarak hemde bass olarak çalıştırabiliyorsun anfiyi bass filtre üzerinde bir anahtar var ordan ayarlayabilirsin... ikitane devre yapacaksan yeter..
buny
26 Haziran 2007, 20:38
arkadaşım bass filtresi adı üstünde sesi bass olarak alıyorsun. şimdi aşağıdaki linkte açık şeması ve areste çizilmiş devreside var. bundan yapabilirsin. hemde hem normal olarak hemde bass olarak çalıştırabiliyorsun anfiyi bass filtre üzerinde bir anahtar var ordan ayarlayabilirsin... şunuda söyleyeyim o soğutucu çok yer kaplamazmı sence bence çok büyük o :)
ben stk için düzenlediğim kutu var ona uyarlıcam :D
yeter dimi
bide açık şemada +-30v dio sen 12v demişsin
c1 le c10 değerlerine
karahamza
26 Haziran 2007, 20:42
yeter arkadaşım yeter :) o şemadaki değerleri dikkate almayınız diye yazmıştım ama görememiş olabilirsin onda sadece devreyi göstermek amacıyla koymuştum tabi 12 olmazz.. ama ben 30v 90w trafo ( tek çıkış) onu bu tiple simetriğe çevirdim. 2*40 volt oldu. ve bağladım. hiç bir sorun yok.. zaten onunda max gerilimi o civarda..
c1 değeri 1,5 mf c10 değeri 2.7nf
buny
26 Haziran 2007, 20:46
yeter arkadaşım yeter :) o şemadaki değerleri dikkate almayınız diye yazmıştım ama görememiş olabilirsin onda sadece devreyi göstermek amacıyla koymuştum tabi 12 olmazz.. ama ben 30v 90w trafo ( tek çıkış) onu bu tiple simetriğe çevirdim. 2*40 volt oldu. ve bağladım. hiç bir sorun yok.. zaten onunda max gerilimi o civarda..
bende 2*24 trafo var doğrultmayla çıkışı32-34 v arası olurmu bu (çok fazla sorusordum ksra bakma ama böle öğrenioz işte:D)
bide ben 4ohm hop kullancam ona göre ;)
karahamza
26 Haziran 2007, 21:27
senin beslemden aldığın gerilim yeter sen bağla öyle ben zaten 40 volt verıorum. 4 ohm olur belkı ama ben 8 ohm kullanıyorum 4 ohm kullandığım zaman besleme yetersı geliyor cayırtılar başlıyor ama 8 ohmda hiç birsorun yok . senın eğer trafonzaten simetrikse bağlayabilirsin 4 ohm
ben beslemem böyle olduğu için 8 ohm kullanıyorum
buny
26 Haziran 2007, 21:33
çoook sağol en kısa zamanda yapıp koyarım siteye
buny
27 Haziran 2007, 00:34
aga data sheete baktım 4ohm hopta max 30v diyor 32.5 kaldırırmı
bide bu thd distorsiyon değilmi eğer öyleyse %5-10 çok yüksek değil mi :confused:
karahamza
27 Haziran 2007, 00:38
ya teknik bilgilerine yorum yapamıycam ..ama ben 4 ohm da 40 volt verdim bişii olmadı. ama ses açmaya başlayınca cayırtı yapmaya başlıyor ve entegre fazla ısınmaya başlıyor..
distorsiyon içinde şunu söyleyeyim anfi nin çalışıp çalışmadığını takıı kulağını hopun önüne dayayana kadar bilemessin.. hiç belli olmuyor..
anficiemmi
25 Haziran 2008, 16:16
Silindi...Sorununuz varsa seviyeli yazınız... Küfür ederek değil...
---------------------------------------------------------------------
akmese451...
emrah_53
27 Ağustos 2008, 02:32
mrb karahamza ben emrah ben bu yaptığın amfiyi yapmak istiyorum ama şu simetrik beslemeyi anlayamadım devre 30 voltla besleniyo ama trafoyu illede simetrik yapmammı gerekiyo yardımcı olursan seinirim şimdiden çok teşekkür ederim cvbını en kısa zamnda verebilirsen sevinirim arkadaşım
doğan_254
20 Mayıs 2009, 20:15
kahramanhavzanın dediği doğru diyotların ucuna kondansatör bağla. ama voltaşın 12 v a çıkmasını istiyorsan 2200 uf veya 2200 uf den düşük kullan derim.ama seste parazit yaparmı bilemem. tda 7375 den bende yaptım 12v 2.5A 30W LIK trafo ile besliyorum hiç parazit yok ve kon.3300 uf
ReßuZ
18 Ağustos 2009, 02:14
öncelikle merhabalar ben bu devreyi yapmak istiyorum fakat güç kaynağı olarak bilgisayar poweri kullanmayı düşünüyorum bilgisayar powerinden nasıl simetrik 12V alabilirm yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden hepinize teşekkürler
tl1000r
14 Ekim 2011, 07:02
öncelikle merhabalar ben bu devreyi yapmak istiyorum fakat güç kaynağı olarak bilgisayar poweri kullanmayı düşünüyorum bilgisayar powerinden nasıl simetrik 12V alabilirm yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden hepinize teşekkürler
REBUZ' 2sk18752 diye bi entegre var 2x25 volt ondada yaptım tda7294 te'de denedim ondada çalıştı eğer ikitane enteğre alıpta köprü baglarsan simetrik akıma ihtiyacın kalmaz 20 volttan 80 volta kadar herhangibibir güç kaynagıyla çalıştırabilirsin.
pc güç kaynagını 2x12 yapmak pek olası bişeye benzemiyo yalnız ikitane ğüç kaynagı bul 2x12 olur daha kolay bence.
hmz_06
06 Aralık 2011, 20:05
lock bunun bağlantı şekli doğru bu tip besleme ile akmeşe sanırım lm 3886 yı besliyormuş oda güzel bir entegredir. ama bunun neresinde yanlış var anlayamadım... aşağıda verdiğim şemaya göre yaparsan çok iyi verim alırsın.
arkadaşlar ayrıca şunu söyliyeyim anfiyi yapmadan yorum yapanlar arkadaşların kafasını karıştırıyor. bunlara hiç aldırış etmeyin ben çok memnunum.. üstelik besleme katında 2 adet 6800 mf kondansatör kullanıyorum ama anfiin sesi çok mükemmel çıkıyor inanın ki elinizde böyle bir trafo varsa (benim kullandığım 30v 90w) hiç ikilemde kalmadan yapın derim bana teşekkür bile edersiniz yani:D :D :D neyse kısacası siz başkalırın dediğine aldırış etmeden yapın derim.. yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.. herkese kolay gelsin
kardeş süpersin seni kutluyorum besleme yüsünden tda 7294 100w anfi devresini yapamadım hatta yaptım calsıtıramadım sinirlendim şimdi 7294 yapıcam inş sana güveniyorum dbende ac çıkışlı 1x 12, 2x 10, 1x 17, 1x 20 trafom var bunun 1x 13 kullanrak ve 10.000 kond kullnarak tda 7294 sorunusuz calıstırırım kesinsin dmi .ddd şimdiden saolasın :)9
----------
Kardeş TDA1562q 11 ytl....Konya da senin orda fiyatı ne kadar bilemem....TDA7375 4 ytl ....İşte kardeş iki devrenin maliyetide trafo hariç 30 ytl yi geçmez....Diğer pasif elemanlar dahil...Sana tavsiyem 1554 yerine 7375 kullanmanı tavsiye ederim...1554 kadar ses çıkısı kalite devrenin... hemde ısı 1554 e göre az... ben suan TDA7375 'i 4 tane arkadasa sattım sestende çok memnun kaldılar... güç olarak ev için ideal güç.... trafonuda 90 w tan asagı kullanmazsan temiz bir çıkıs alırsın anfinden...evinde cok güzel bir 2+1 olur ...Kendim çizip kullandıgım Tda1562q nun baskı devresini forumda bulabilirsin...tda7375 i hasan kardeşimin baskı devresini kullandım...Tekrar baskı devre çizme gereksinimi duymadım....Al sana 2+1 ev kullanımı....Sana kolay gelsin... Buyur resimler ;
Shot at 1969-12-31
Shot at 1969-12-31
Shot at 1969-12-31
dediğin doğru bende kurban bayramında 12 tl ye aldım fiyatlar uş tu adam şimdi buna 23 lira diyor tda 1562 hasret kaldım ama malesef fiyat artığı için tda 7294 ü deneyeceğim saygılar hmz audio T&T (tamir tasarrım)
tl1000r
30 Aralık 2011, 13:34
yapmadan karalamak degil dostum ben yaptım 8tanebirden bağladım köprü baglantıda 4 kanal anfi yaptım sonuç seskalitesi hiçte hoşuma gitmedi orta firekanslarda çok iyi baslarda ve tizlerde illaki ekodan zorlaman gerekiyo videosuda var isteyen olursa.
Maksadım tda yı kötülemek degil ama ben bugüne kadar iyi cihazlarda tda görmedim hiç çok nadir gördüm yada.
İyi cihazlarda hep sanyo,nec,toşiba,hitaçi kullanılıyo sesçıkış entegresi olarak tabi.
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0