Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 watt rms hi-fi amfilikatör
yildizelektronik
09 Mayıs 2007, 19:08
Arkadaşlar tamircihasan arkadaşımızın yapmış olduğu 250w amfi devresi gerçekten güzel bir devre ve verim çok iyi
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
tatar
11 Mayıs 2007, 12:12
Abi bu devreyi kaç V'la beslicem.Aresinde vermemşsin
ELLERİNE SAĞLIK...
mert53
11 Mayıs 2007, 13:02
eline koluna sağlık güzel olmuş devren.
yildizelektronik
11 Mayıs 2007, 18:19
Devre simetrik 35V AC ile besleyebilirsin.Kolay gelsin(ok...)
tehlike
18 Haziran 2007, 02:14
öncelikle bu kadar az malzemeyle 250 watt rms nasıl veriyor anlamadım... Bence ses ya iyi deyil ya çok akım çekiyor ama güzel bi baylaşım teşekkürler paylaşım için...
yildizelektronik
18 Haziran 2007, 22:37
öncelikle bu kadar az malzemeyle 250 watt rms nasıl veriyor anlamadım... Bence ses ya iyi deyil ya çok akım çekiyor ama güzel bi baylaşım teşekkürler paylaşım için...
Arkadaşım çıkış transistörlerine bakarsan anlarsın o 250w nasıl çıkıyor diye.Ayrıca inanmıyorsan yap o zaman görürsün benden söylemesi:)
mert53
14 Ağustos 2007, 10:22
bu soğutucu ile ısı düzeyi nedir. aynı soğutucu bende var 400w mosfet anfide üzerine yumurta kır pişir o derece ısınıyor. bu devreyide yapıcam ama ne kadar ısındığını öğrenmek istiyorum.
hacı
14 Ağustos 2007, 21:21
devre gerçekten çok güzel ısı o kadar çok değil ben devrede fan bile kullanmadım ama bir fan kullanılırsa iyi olabilir
showtime
07 Ocak 2008, 21:34
arkadaslar bu devrenin rar ini indirdin sedece baskı devre var bi zahmet acık şemasıda istiyorum elinizde varsa şimdiden tskler.
bide malz. listesi baskı ugrastırıyo
yildizelektronik
07 Ocak 2008, 22:02
bu soğutucu ile ısı düzeyi nedir. aynı soğutucu bende var 400w mosfet anfide üzerine yumurta kır pişir o derece ısınıyor. bu devreyide yapıcam ama ne kadar ısındığını öğrenmek istiyorum.
Yaptığım denemelerde ısı normaldi.Çok uzun süreli kullanıcaksan fan takmanı tavsiye ederim.
yildizelektronik
08 Ocak 2008, 11:28
arkadaslar bu devrenin rar ini indirdin sedece baskı devre var bi zahmet acık şemasıda istiyorum elinizde varsa şimdiden tskler.
bide malz. listesi baskı ugrastırıyo
Daha bir malzeme listesi çıkaramıyorsan devreyi nasıl yapıcaksın(alalsana)
showtime
08 Ocak 2008, 21:16
cıkarması kolayda okul filan ugrascak vakıt kalmıyo ben herseyi hazır devre arıyorum eger konu acılıcaksa bence tam bi şekilde acılması gerekir baskı devre + acık sema + malz. listesi + varsa fotoları
yildizelektronik
09 Ocak 2008, 00:28
Hazıra alışma madem devrenin herşeyini istiyorsun ve devre eksik verilmiş otur baskıdevreyi takip ederek açık şemayı çıkar o kadarını da yapabilirsin heralde
mtelektro
09 Ocak 2008, 00:35
cıkarması kolayda okul filan ugrascak vakıt kalmıyo ben herseyi hazır devre arıyorum eger konu acılıcaksa bence tam bi şekilde acılması gerekir baskı devre + acık sema + malz. listesi + varsa fotoları
amacın ne onu söyle sanki senin işlerin var bizler boş beleş adamalrız ha
istersen şansını fazla zorlama (ok...)
showtime
09 Ocak 2008, 01:11
ben kendi düşüncelerimi söledim gerginliğe gerek yok ama konuya acık semayıda,malz. listesinide ekleseydın iyi olurdu dedim polemiğe gerek yok
golgem
19 Ocak 2008, 19:39
BEYLER ANFİNİN 250WAT WERDİĞĞİ DOĞRU OLABİLR ISISTE BAKARSANIZ TRANSİSTÖRLERİN ÖZELLİKLERİNE 250 WATT DİE YAZIOR(ok...)
Forum kurallarına göre ; Forumda büyük harfle yazmak yasaktır!
mahoni0606
21 Şubat 2008, 13:42
kardaş
kusura bakma bu anfiye kac watt subbufer baglıcaz(anos) bi cvp verde ona göre paramz boşa gitmesin
yildizelektronik
21 Şubat 2008, 14:44
300w rms subwoofer işini görebilir.
mahoni0606
22 Şubat 2008, 01:07
kardeş 400w 500w kullansak ne olur?(sagolun)
yildizelektronik
22 Şubat 2008, 01:21
Paran yetiyorsa istersen 1000w al ben sana 300w rms yeter diyorum sen hala 400-500 alsak ne olur diyorsun...
mahoni0606
26 Şubat 2008, 03:15
kardaş ben mjl1300 serisi yerine mj1943, mjl3281 mj5200 kullansak olurmu? şimdikten teşekkür ederim:????(ahah)
yildizelektronik
26 Şubat 2008, 11:18
Datalarını incele eğer uygunsa kullanabilirsin.
omikron
03 Nisan 2008, 21:46
resimden gördüğüm kadarıyla 1943 5200 transistörleri kullanılmış bu haliyle veriri 250W aynı transistörü işyerinde bizde kullanıyoruz
mahoni0606
05 Nisan 2008, 22:24
saol kardeş yani yanimjl1302 yerine 1943 mjl3281 yerine 5200 kullansak oluyor demi teşekkürler
(tr.bayrak)
süpertaci
06 Nisan 2008, 15:42
Arkadaşlar tamircihasan arkadaşımızın yapmış olduğu 250w amfi devresi gerçekten güzel bir devre ve verim çok iyi
Proteus_Patch_6.8_SP4_Pro yu istiyor birtürlü bulamıyorum bu devre bana acil lazım devre şemasını başka for matta gönderebilirmisin?
ayrıca bu devreyle uyumlu pre anfi devresi lazım bas gitar anfisi yapıcam.
ilgine teşekkürler.(tr.bayrak)
akmese451
06 Nisan 2008, 16:12
Senin kullandıgın proteusun sürümü düşük oldugundan açmıyordur ...
Linkteki sürümünü yükle büyük ihtimal açacaktır.... :)
link : [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
süpertaci
08 Nisan 2008, 01:04
Arkadaşım ilgin için teşekkür ederim oğlumun aktif manyetikli bas gitarına güzel bir anfi yapmak istedim ben amatör olarak ilgileniyorum çok fazla elektronik bilgim yok ama ufak tefek devreleri çok rahat yapıp çalıştırabiliyorum daha önce açık şeması çizilmiş devrelerle çalıştım Proteus 7 profesyoneli kurdum çalıştırdım devreyi açtım ama programı çok iyi bilmediğim için devre özelliklerini besleme girişini ve giriş empedansının değerini,çıkışına bağlanacak hoperlör değerlerini çözemedim.
MJL1302 ve MJL3281 bulamıyorum muadil ne kullanabilirim?(tr.bayrak)
Birde bu anfiye uygun preanfi devresi lazım yardımların için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar,
tamircihasan
12 Nisan 2008, 01:11
o zaman kendi şemanı kendi baskıdevreni kendin tasarlayacaksın öyle hazıra konmak yok. bu kadar basit bir baskıdevreden şema çıkartmak için 15 dakikanız yoksa bu işe hiç girmeyin bence
mert53
12 Nisan 2008, 10:53
valla sen demonte devreleri yaparkende zorlanırsın o zaman... açık şema üzerinden malzeme listesi çıkaramıyorsan senin ayıbındır gerçi yanlız sende değilsin yanıma günde 2 kişi geliyor bu yüzden... bu kadar hazıra nerede alıştınız bilmiyorum... okulu bence suçlamayın bizim elimize 1 tane hazır iş vermediler...
baskı devre, resim, açık şema hepsi var zaten devrede çalışıyor bundan başka hazır devre nereden bulursun merak ediyorum... yapıp göndereyim istersen 100 ytl ver postalayım... (anos)(pcyaz)
ADNANGSM
15 Nisan 2008, 02:55
ellerinize sağlık güzel devre (ok...)
apori37
03 Kasım 2008, 00:58
warsa elinizde isis de yapılmış devresini atabilirmisiniz (bana ödev için lazım da)
mert53
03 Kasım 2008, 21:13
boşuna bekleme isiste çizilmişi yoktur kimselerde... bir zahmet sen çizeceksin...
medikalteknik
11 Kasım 2008, 00:12
arkadaşlar herkese iyi akşamlar devrede çıkış yazan yerin 1 nolu ayağı campır mı olucak vede devrenin beslemesi diyotların oradan ve kondansatörlerin eksi kısımından mı verilecek yanlışlık olmasın diye soruyorum devreyi yapıcam da güzel bir devre paylaşım için tüm arkadaşlara teşekkürler
kolaygelsin
[line]
resimlerden gördüğün kadarıyla biri sigorta diğerleride besleme yanlışım varsa lütfen düzeltin teşekkürler
yildizelektronik
11 Kasım 2008, 01:35
Evet resimlerde de görüldüğü gibi sigorta kullanılmıştır.Beslemeye gelince yukarıdan aşağıya doğru göstermek gerekirse en üst gnd yani şase diğer uçlar vcc yani pozitif gerilim resimlerde de görebilirsiniz siyah kablo gnd diğer kablolarda vcc dir.
tornado
17 Kasım 2008, 02:58
sayın yıldız elektronik devreti yaptım fakat resimde işaretlediğim 100 er ohm luk dreçleri yakıyorvede eksi gerilimden artı hattına göre fazla akım çekiyor ilk olarak alttaki drenci yakıyor sonra üsttekini tr lerde ısınma falan yok eksi hattı 2 amper civarı artı hattı0.4 civarı akım çekiyor hoparlördende dızzzt diye ses geliyor hoparlör de içine çekiyor enerjiyi kesince hoparlörden çıt diye ses geliyor ben trleri 5200 ve 1943 kullandım besleme 2x33 volt 2 tanede 6800mf kapasitör var:bilmem:
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
yildizelektronik
17 Kasım 2008, 14:31
BC ve BD serisi transistörleri kontrol et özellikle bd243c-bd139-bd140-bc556.
tornado
18 Kasım 2008, 00:41
kardeş yardımın ve paylaşım için teşekkür ederim devre çalıştı elektronikçiden aldığım 556 lar çakmaymış mpsa92 ve 2n3906 taktım devre canavar aynı karta 2tane bastım2x250 oldu süüüper:saygılar:
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medikalteknik
23 Kasım 2008, 01:07
arkadaşlar bu devreyi 4 horarlör besleyecek şekilde şekilde 1 giriş 4 çıkış (60w)veya 2 giriş veya 4 giriş 4 çıkış olacak şekilde arabaya bağlamayı düşünüyorum bu devreyi yaptım güzel çalışıyor pıonner 450 w bas kolonuna bağladım arabada 4 hoparlör kaldı o yüzden soruyorum olmadı elinizde aradığım özelliklerde devre şeması varmı paylaşırsanız sevinirim
şimdiden teşekkürler herkeze kolaygelsin:saygılar:
[line]
arabada 4 adet pıonner 6985 efsane var bu yüzden sağlam bir devre arıyorum forumdakiler bana düşük geldiği için böyle bir devre arama gereği duydum
tornado
25 Kasım 2008, 23:19
kardeş çıkışa parelel takarsın olur biter sana 4 çıkış 3 çıkış 2 çıkış...
yanlız ayrı kanallı olsun diyorsan o zaman ayrı ayrı devre yapacaksın
hem arabada çalışması için inverter yapman lazım direkt olarak 12v verirsen çalışmaz bu devre birde inverter en az 300W olmalı ki ısı falan baslarda göçme olmasın bende senin gibi arabaya takacam ama sağlam inverter yapabilirsem ben tamirci hasan'ın canavar crossover i de devreye ekleyip bass amfi yapmayı düşünüyorum devrenin verimi çok süper tam bass amfi olacak devre yani(sofor)
yildizelektronik
26 Kasım 2008, 02:25
Yanlız tornada birşeye dikkatini çekerim sen o çıkışa paralel hoparlör bağlarsan olur sana o zaman 2ohm ancak seri bağlayacaksın onda da ses yarı yarıya fark eder en iyisi çıkışlar ayrı olarak yap.
medikalteknik
28 Kasım 2008, 23:19
kardeş çıkışa parelel takarsın olur biter sana 4 çıkış 3 çıkış 2 çıkış...
yanlız ayrı kanallı olsun diyorsan o zaman ayrı ayrı devre yapacaksın
hem arabada çalışması için inverter yapman lazım direkt olarak 12v verirsen çalışmaz bu devre birde inverter en az 300W olmalı ki ısı falan baslarda göçme olmasın bende senin gibi arabaya takacam ama sağlam inverter yapabilirsem ben tamirci hasan'ın canavar crossover i de devreye ekleyip bass amfi yapmayı düşünüyorum devrenin verimi çok süper tam bass amfi olacak devre yani(sofor)
kardeş inverter devresini yaptırıcam para ile fakat senin dedeğin gibi bağlama olmaz devrenin dengesi fena bozulur birde bu devreyi tek tek yapıp hoparlörlere bağlarsan hoparlörleri uçururum gibime geliyor
K-PaX
02 Aralık 2008, 00:50
TeŞekkÜrler deneyeceĞİm =))))))
tornado
02 Aralık 2008, 01:09
kardeş neden öyle bağlanmaz ben bu devreden 2 tane yaptım tek devreye 2 tane pioneer oval bağladım parelel olarak devre gıkını çıkarmadı ama senin bilecen iş tabi sana tavsiyem tamici hasan ustanın 600W inverterini yapman ben yaptım devre bitti sadece moslar kaldı onlarda hafta sonu alacam işlem tamam tabi ben ikitane 250w rms için 600w yaptımkardeş inverter devresini yaptırıcam para ile fakat senin dedeğin gibi bağlama olmaz devrenin dengesi fena bozulur birde bu devreyi tek tek yapıp hoparlörlere bağlarsan hoparlörleri uçururum gibime geliyor
pioneer
13 Aralık 2008, 17:59
kardeş bunun açık şeması nerde bide bu baskı devresi doğrumu
elektromanci
14 Aralık 2008, 01:23
abi ellerine sağlık tam ardığım devre birde maliyeti nekadar tutar bunun
mümkünse söleyebilirmisin
şimdiden çok teşekkürler
eyw
pioneer
15 Aralık 2008, 22:02
arkadaşlar bunun masrafı ne kadar
bir yardımcı olursanız sevinirim
[line]
arkadaşlar bide bu devre 2x35v simetrikmi yoksa 2x17.5v simetrikmi
medikalteknik
16 Aralık 2008, 07:25
arkadaşlar bunun masrafı ne kadar
bir yardımcı olursanız sevinirim
[line]
arkadaşlar bide bu devre 2x35v simetrikmi yoksa 2x17.5v simetrikmi
kardeş devre 2x35v simetrik beslemeli 17.5 v değil devrenin maliyeti üç aşşağıya beş yukarıya 35 ytl dir.trafosu hariç onu bilmiyorum bende vardı onu kullandım bu fiyat illere göre değişebilir en uygunu istanbul karaköy dür.
tornado
17 Aralık 2008, 22:04
ben büyük tr leri 1.5 ytl den aldım diğerleri fazla tutmuyor tabi capasitelerde 2.5 falan aslında bende 6800mflik varda onları kullandım
toplam maliyet 25-35ytl arasında değişir
ayrıca devre canavar gibi çalışmıyor demek hakarettir çalışan fotosu var zaten aynı baskıyla çizilmiş zaten açık şemaya ihtiyaç ta yok varsa eğer çıkarabilir (ihtiyacı olan çıkarır) demi
temas
18 Aralık 2008, 00:54
hocam bu devrenin çalışma prensibi ile ilgili biraz bilgi vere bilirseniz çok iyi olur bi proje varda...
saygılarla iyi çalışmalar...
medikalteknik
21 Aralık 2008, 16:05
tabi sana tavsiyem tamici hasan ustanın 600W inverterini yapman ben yaptım devre bitti sadece moslar kaldı onlarda hafta sonu alacam işlem tamam tabi ben ikitane 250w rms için 600w yaptım
kardeş sen tamirci hasan ustanın 600w lık inverterini yaparken trafoları ne deyipte aldın onların bi adı varmı ben bulamadımda yardımcı olursan sevinirim(ok...)
erdemefe
21 Aralık 2008, 16:18
o trafolar atx güç kaynaklarının içinden çıkıyor ismi ei33 hurdacılarda bit pazarlarında bulabilirsin
mtelektro
21 Aralık 2008, 20:56
ei 33, bildiğimiz eski pc power supplylarındaki trafo..
medikalteknik
22 Aralık 2008, 02:50
teşekkürler arkadaşlar (ok...) (bye)
apori37
22 Aralık 2008, 21:09
Arkadaslar asagıdaki linkte werdigim devreyi yaptım ama devrenin ustunde kırmızı karalerle belirttigim yerdeki direnç(100R) ve sigorta(5A) enerjiyi weridigim anda yanıyor. Sebebi ne olabilir ? Çok acil....:bilmem::S:
tornado
22 Aralık 2008, 23:21
kardeş ordaki devre bu 250w hifi ile nerdeyse aynı bazı elemanlar farklı 250w hi-fi yi yaparken benim başımada geldi aynı olay bc 556 lar çakmaymış. sonra yaptığım smsps nin voltajı çok artınca yine yandı devre sorun bc lerde ve onlar değişince hala aynı sorun oluyorsa bd lerde. yanan direnci mutlaka değiştir zaten en hassas elemanalar bc ve bd ler onları tek tek değil hepsini bir değiştir ben nerden baksan elimde 15 tane tr vardı (bc ve bd)hepsini tek tek değiştirirken yaktım. bd ler kolay bozulmuyor am bc ler en ufak bişeyde cıss... son olarak hoparlör dışa vuruyormu veya içine çöküyormu?birde beslemen çok zayıf olursa ilk etapta hoparlör içe veya dışa çıkıyor sonra normalleşiyor kolay gelsin(bye)
apori37
23 Aralık 2008, 04:12
kardeş ordaki devre bu 250w hifi ile nerdeyse aynı bazı elemanlar farklı 250w hi-fi yi yaparken benim başımada geldi aynı olay bc 556 lar çakmaymış. sonra yaptığım smsps nin voltajı çok artınca yine yandı devre sorun bc lerde ve onlar değişince hala aynı sorun oluyorsa bd lerde. yanan direnci mutlaka değiştir zaten en hassas elemanalar bc ve bd ler onları tek tek değil hepsini bir değiştir ben nerden baksan elimde 15 tane tr vardı (bc ve bd)hepsini tek tek değiştirirken yaktım. bd ler kolay bozulmuyor am bc ler en ufak bişeyde cıss... son olarak hoparlör dışa vuruyormu veya içine çöküyormu?birde beslemen çok zayıf olursa ilk etapta hoparlör içe veya dışa çıkıyor sonra normalleşiyor kolay gelsin(bye)
kardeş ilgin için saol...ben dewreyi dha çalıştıramadım ne zmn enerji wersem direnç alew alıo bide sigorta atıo...bclerin yerine 2n3906 kullancam..bdlerin yerine ne kullanaym dha iisi war mı...bide güçten sorun olcağını sanmıormçünkü 2 x 36V 300watt rms trafo kullanıorm...şimdiden saol...
erdemefe
23 Aralık 2008, 21:03
bd139 yerine c2073 bd140 yerine a940 kullanabilirsin hemde bunların sahtesi daha az piyasada
apori37
23 Aralık 2008, 21:47
BC556'ların yerine 2N3906 kulandım... Ama yine direnç ve sigorta yandı... Neden olabilir? Daha ne yapabilirim ? Lütfen yardım edin çok acil... Kafayı yiyecem yaw :eek:(ahah)
tornado
23 Aralık 2008, 22:19
kardeş ben yazmayı unutmuşum beni affet bc ile 2n 3906 ve mpsa92 nın bacakalrı tam ters ben datasheet lerine bakıp ta kullandıydım yine bd139-243 lerin yerine(npn)2sd882-2sc4242-2sc1162kullandım
bd140 ve244(pnp) yerinede ksb772 vardı onları kullandım bu kullandıklarımın çoğu gerekenin çok üstünde veya altında sen datasheet lere ve duruma göre bak bence bd 911 ve 912 çiftini kullan onlar tam olur bence bende boşta malzeme vardı ondan böyle kullandım
kardeş devreyi denerken varsa biraz zayıf bir kaynakla dene söktüklerini atma çalışınca aynı parçadan olanı sök yerine söktüğün parçayı tak böylece hem malzemelerin sağlamlığını kontrol edersin hemde arızanın nerede olduğunu tam olarak anlarsın kaynak çok güçlü olursa en ufak hatada komple parçalar cıss eder birde trlerin bacaklarına yaptığın lehimlere çok dikkat et onlarda kısa dev re varmı bak
apori37
24 Aralık 2008, 00:09
kardeş ben yazmayı unutmuşum beni affet bc ile 2n 3906 ve mpsa92 nın bacakalrı tam ters ben datasheet lerine bakıp ta kullandıydım yine bd139-243 lerin yerine(npn)2sd882-2sc4242-2sc1162kullandım
bd140 ve244(pnp) yerinede ksb772 vardı onları kullandım bu kullandıklarımın çoğu gerekenin çok üstünde veya altında sen datasheet lere ve duruma göre bak bence bd 911 ve 912 çiftini kullan onlar tam olur bence bende boşta malzeme vardı ondan böyle kullandım
kardeş devreyi denerken varsa biraz zayıf bir kaynakla dene söktüklerini atma çalışınca aynı parçadan olanı sök yerine söktüğün parçayı tak böylece hem malzemelerin sağlamlığını kontrol edersin hemde arızanın nerede olduğunu tam olarak anlarsın kaynak çok güçlü olursa en ufak hatada komple parçalar cıss eder birde trlerin bacaklarına yaptığın lehimlere çok dikkat et onlarda kısa dev re varmı bak
Kardeş ben BC lerle 2N3906 datasheet baktım bacak yapıları aynı PNP transistor o yuzden aynı sekilde bagladım ama yine aynı hata devam etti ve sekilde gosterdigim direçte (330R) yandı. Bunu denemek için 36 yerine kaç V besleyebilirim (2x12v yeter mi?) Bide daha ne degiştirebilirim (kısa devre yok plakette...)
mtelektro
25 Aralık 2008, 02:35
görünüşe göre güç trleri yanmış. söküp takarken komple yakmış olmalısın.. kullandığın 5200 ve 1943ler çakma olabilir, dikkat et ..
apori37
04 Ocak 2009, 17:36
Devrede; Güç Transistörleri ile Soğutucu arasına nasıl bir madde koymam gerekiyor acil
pioneer
04 Ocak 2009, 21:54
kardeş amyant vb yada iki kat asestat koya bilirsin
tornado
04 Ocak 2009, 22:29
amyant yanmayan bir malzeme demek bu mika olması lazım şeffaf olan larıvar birde lastik gibi olanlardan var onları kullanan bilirsin
mtelektro
05 Ocak 2009, 01:35
Devrede; Güç Transistörleri ile Soğutucu arasına nasıl bir madde koymam gerekiyor acil
şimdi anlaşılıyor.. termal macun alıp sürmen en sağlam ve etkili çözümdür. ısı pastası diye de geçiyor, beyaz koyu bir krem tarzı madde.
tornado
06 Ocak 2009, 00:42
termal macun diye bir ara ben aradım o çok farklı dedi elektronikçi ama asıl adı ısı transfer silikonu imiş küçük lehim pastası kadar olanı 4 ytl ye almıştım 2 ay kadar önce
mtelektro
06 Ocak 2009, 01:40
tamam işte o ısı pastası termal macun karıştırdım herhalde..
devre calısıyor arkadaslar şüpheniz olmasın. ilk asamada çalışmadı. en az 10 kere ölçtüğüm ve sağlamlıgından emin oldugum bc556lar bozuk cıktı. yenilerini aldım her ne kadar patates olsalarda yenileri calıstırdı devreyi.yalnız devrenin performansından bek memnun kalmadım. dip sesler biraz fazla geldi bana birde baslarda tizlerde oldugu kadar iyi değil
selfpower
28 Şubat 2009, 23:10
kocaelide bulamadım arkadaşlar bu tr leri,istanbulda nerde bulabilirim,kadıköy tarafında varmıdır=?
medikalteknik
21 Mart 2009, 02:18
kocaelide bulamadım arkadaşlar bu tr leri,istanbulda nerde bulabilirim,kadıköy tarafında varmıdır=?
kardeş kocaelide gençler elektronik var orada yoksa bile sipariş edip bir hafta sonra getiriyorlar istanbulda karaköyde elektronikçiler pasajında heryerde bulabilirsin.
asus1988
16 Nisan 2009, 13:28
yildizelektronik ELIMDE 2X42 AC TRAFO VAR BU DEVRE ICIN UYGUNMU ,
BIRDE BU DEVREDE VERILEN BC , BD , MJL TRANSISTORLERININ SAHTE OLUP OLMADIGINI NASIL ANLICAZ,
SON ALARAK ELIMDE 4 ADET 4700UF / 63 V KONDANSATOR VAR BUNLARI DEVREDEKILERININ YERINE KULLANABILIRMIYIM...SAYGILAR
asus1988
19 Nisan 2009, 19:14
arkadaslar devrede gurultu varmı
Mucit23
20 Temmuz 2009, 15:20
arkadaşlar bundan volum ayarı yapmak istersek ne yapmamız lazım
okito
20 Temmuz 2009, 20:00
yildizelektronik ELIMDE 2X42 AC TRAFO VAR BU DEVRE ICIN UYGUNMU ,
BIRDE BU DEVREDE VERILEN BC , BD , MJL TRANSISTORLERININ SAHTE OLUP OLMADIGINI NASIL ANLICAZ,
SON ALARAK ELIMDE 4 ADET 4700UF / 63 V KONDANSATOR VAR BUNLARI DEVREDEKILERININ YERINE KULLANABILIRMIYIM...SAYGILAR
2x42AC olmaz
mehmetaydogdu
02 Ağustos 2009, 14:25
devre eksik gibi :S beyler
mert53
03 Ağustos 2009, 02:04
yapılmış resimlenmiş devrenin veresini eksik gördün acaba...
ReßuZ
18 Ağustos 2009, 02:19
abi bende 40v ac trafo var onunla beslesem sorun yaratır mı?
arkadaslar bu devreyi yapmaya karar verdimde.yanlız yapanların cogu çıkış transıstoru olarak mjl yerine 2sa 2sc kullanmıs.ben mjl serisi kullanmak istiyorum .bu transıstorlerı kullanan varmı aranızda.(bu nu ssatmak için yapıyorum oyuzden emın olmak ıstedim.)
enes07
18 Kasım 2009, 20:51
bu devreyi arabada kullanabilirmiyiz
H@S@N
19 Kasım 2009, 16:39
smps devresiyle kullanabılırsın.
H@S@N
13 Aralık 2009, 21:52
arkadaslar ben bu devreyı yaptım.devreden mekanık bı ses cıkıyor.gacur gucür vıyık viyik sesler cıkıyor.girise sınyal vermedıgımde trafo vınıltısı gıbı ses gelıyor.bırde bd 243 u soktugum zaman eskısıne gore ses duzelıyor.sorun nedır acaba. devreyı bırısıne verıcem sorunu hallletmem gerekıyor.
----------
acaba cakma transıstor sorunu olabılırmı:D
yirmi3imha
19 Ocak 2010, 14:37
güzel ve basit devre ellerine sağlık
fristallo
23 Mart 2010, 00:13
Çok sağolasın Arkadaşım eline koluna Klavyene Sağlık.... :D
Devre çok güzel ve temiz ama malzemeler biraz tuzlu... :D
semih_fb
23 Nisan 2010, 03:01
Benmde bir sorum olacak diyotların arasında 3 tane delik var areste ve devrede diyotların olduğu yani orataya ve aşağıya 35 V AC verirsek üst tarafa ne takacağız devre sekillerinde burda kırmızı bir kablo geliyo??
Lütfen adam gibi Türkçe kullanın, kafanızdan kelime üretmeyin.
Sorunun cevabı 3 delik simetrik besleme içindir. Bu devreye 35V 0V 35V gireceksin. Yani trafon 3 uçlu olacak bunların dışta kalan 2 ucu arasında 70V olacak. Orta uçla diğer uçlar arasında 35V olacak. En üstteki delik orta uç oluyor.
semih_fb
23 Nisan 2010, 03:19
Tmm Teşekkür ederim o sorunun cevabı için bir soru daha var bu devrenin çıkışına hoparlör bağlacak büyük ihtimal girişine ne vereceğiz..
Ben bu Devreyi yapacagım bazı aklımda kalan ve takıldığım yerler var o yüzden soruyorum bazı soruları. hatta baskı devresini plakete çıkarttım
Neden inatlaşıyorsun ki Türkçe'yi katletme konusunda?
semih_fb
23 Nisan 2010, 03:26
Tamam Düzelttim oldu mu?
----------
Sorumun cevabını kim verecek :)
semih_fb
26 Nisan 2010, 05:08
ben devrenin transistörlerini mjl serisini bulamadım onun yerine 2sc ve 2sa aldım ve bacak bağlantılarınıda kontrol ettim bi sorum yok ve burda 250w lık demişler bu transistörün katalog una baktığımda 250 değilde 200W yazıyor 1-2 hafta içerisinde bu devreyi tamamen bitireceğim. ve 250W lık bi hoparlör alınca bi sorun çıkmaz insallah..
semih_fb
06 Mayıs 2010, 23:15
Bu devreyi yaptım ve çalışmadı hoparlör çıkışından 46 v veriyor vermemesi lazım iken biri yardımcı olabilirse sevinirim devreyi çalıştıranlardan
H@S@N
14 Mayıs 2010, 17:20
arkadaşlar devreyi yeniden yaptım ve gayet güzel ses veriyorr.ön yükseltmesi iyi diyebilirim.ama pre anfiyle neler yapar kim bilir?kırıp geçirir ortalığı.
semih_fb
14 Mayıs 2010, 19:24
Bende yaptim ama çalismadi ne yaptiysam ne denediysem çalismadi çalisan transistörleri değiştirdim yine çalişmadi atacam şimdi çöpe devreyi :S
Mucit23
14 Mayıs 2010, 19:27
arkadaşlar devreyi yeniden yaptım ve gayet güzel ses veriyorr.ön yükseltmesi iyi diyebilirim.ama pre anfiyle neler yapar kim bilir?kırıp geçirir ortalığı.
Hasan bu devreye bide iyi bir ton kontrol eklenirse süper olur
H@S@N
14 Mayıs 2010, 19:30
kardeş bunun aktif filtresi var bass bost ve gain (kazanç)ayarlı.bu anfi sadece bass için kullanılacak.
mucit bilirsin benim katil serisi anfimi bahsetip dururdum.bu anfiyi onun parçalarından yaptım: D
----------
gördüğün trafoda 10 tl :D
Mucit23
14 Mayıs 2010, 19:30
Doğruya senin canavarlar bir başka:D
----------
kaç wat ve kaç voltluk
H@S@N
14 Mayıs 2010, 19:32
valla görünüşe göre 250-300 watt.sekonderi 2*36 volt ac olacak şekilde yeniden sardım.ama orjinal teline bakıp sölemek gerekirse rahat 10 amper verir.dediğim gib ortalama 250-300 watt.
Mucit23
14 Mayıs 2010, 19:35
Aslında benim elimde 90w 18 volt bi trafo var o olmaz galiba trafo sarımı hakkında epeyce bilgin var herhalde mantel tipi trafo için karkas ve sac nüveleri neredern buluyorsun acaba hazır almakmı daha karlı yoksa sarmakmı
semih_fb
14 Mayıs 2010, 19:39
Benim yazdiğim cevabı neden sildiniz!!
H@S@N
14 Mayıs 2010, 19:41
kardeşim bu işe başlıyacaksan (bende başlıyalı çok olamdı)hurdacılardan trafo almalısın.alabildiğince al:D zaten genellikle primer sargıları sağlam oluyor.trafoyu söküp sekonderi kaç volt sarmak istiyorsan kendin sarabilirsin.sipir başına ortalama 2 volt+/- düşüyor.o da olmadı en kolay yolu trafoyu sökmeden önce sekonderin voltajını ölçüp bir kenara yaz.sonra sökerken kaç sipir söktüğünü de kenara not al.gerisinide anlamışındır zaten. xx sipirde xx volt ise: xxx sipirde xx volt dur orantısını kullanarak kaç sipir sarman gerektiğini bulursun.
Mucit23
14 Mayıs 2010, 19:42
Bende yaptim ama çalismadi ne yaptiysam ne denediysem çalismadi çalisan transistörleri değiştirdim yine çalişmadi atacam şimdi çöpe devreyi :S
Senin yazdığın mesaj silinmemiş olduğu gibi duruyor
----------
bunun hesapları bende vardı ya ders görmüştük megebin modüllerinde vardı ama hangisindeydi
H@S@N
14 Mayıs 2010, 19:44
o formülleri trafoyu sıfırdan sararken kullanabilirsin.sen elinde olan tarfonun primer veya sekonder sargısının kaç sipir olduğunu nereden bileceksinki.ö yüzden yukarıda bassettiğim yöntem kolayına gelir.
semih_fb
14 Mayıs 2010, 19:45
pardon az önce yoktu yada görmemişim k. bakmayın :D
Mucit23
14 Mayıs 2010, 19:46
o formülleri trafoyu sıfırdan sararken kullanabilirsin.sen elinde olan tarfonun primer veya sekonder sargısının kaç sipir olduğunu nereden bileceksinki.ö yüzden yukarıda bassettiğim yöntem kolayına gelir.
haklısın (ok...)
gokhansavas
26 Mayıs 2010, 20:54
ispat wieosu nu paylaşırsan cak memnun kalacam azda olsa tereddütüm war
aslan kral
31 Mayıs 2010, 23:38
kardeş o trafonun genişliği ve uzunluğu nekadar veya kaç watt.teşekürler
H@S@N
01 Haziran 2010, 20:21
kardeş resimde belirttim.
----------
ortalama 250 civarı.devreyi tam güçde rahatlıkla çalıştırabiliyor.30 cm bass köteğe dönüyor:D
aslan kral
02 Haziran 2010, 00:28
kardeş resimde belirttim.
----------
ortalama 250 civarı.devreyi tam güçde rahatlıkla çalıştırabiliyor.30 cm bass köteğe dönüyor:D
eyvallah canavar gibi trafoymuş, devre nasıl veirimliliği yüksekmi
H@S@N
02 Haziran 2010, 15:44
devreye ön yükseltteç bağlamamışken 30 cm alpıne yi yakıyordum.250 watt rmss gücü var basın.çok deli bir devre.
sustum_1989
06 Haziran 2010, 18:00
arkadaşlar bu devreye basss bağlaya biliyoruz deme......
ghostrider38
07 Haziran 2010, 19:34
ARKADAŞLAR BU ARADAKİ SOĞUTUCU JELİ NERDEN YADA NASIL YAPARIZ BU ŞEKİLDE DAHA İLETİM SAĞLIYOR BU JELLER bilen olursa yardımınızı bekliyorum
H@S@N
07 Haziran 2010, 19:44
ısı yalıtım pastası dıye geçer.elektronikçilerde ve bilgisayar teknik servislerinde bulursun.bu jel ısının daha çabuk iletilmesini sağlıyor.işlemcilerin altında görürsün.
aslan kral
17 Haziran 2010, 22:57
mjl 3281 ve mjl 1302 bulamıyorum,karaköye baktım bulamadım, acaba bulabilen arkadaş varmı yardımcı olursanız çok mutlu olurum
selo_06
18 Haziran 2010, 01:02
onların yerine bjt transitörü olan 2SA1943 2SC5200 kullana bilirsin digerlerini bulabilecegini sanmıyorum zaten:D
aslan kral
21 Haziran 2010, 15:52
bu devre için iyi filtre devresi devresi varmı elinizde
selo_06
21 Haziran 2010, 15:53
sitede bir çok filtre devresi var dostum bakarsan bulur ve daha detaylı bilgiye sahip olabilirsin.
aslan kral
27 Haziran 2010, 21:01
arkadaşlar uf 5808 yerine 1n 5808 kullanırsam sorun olurmu teşekkürler
H@S@N
28 Haziran 2010, 16:30
bu devrede uf dediğin hızlı diyot yok.sen bunun başka versiyonunu yapıyorsun galıba.ama uf yerıne 1n5808 kullanamazsın.
aslan kral
29 Haziran 2010, 16:31
bu devrede uf dediğin hızlı diyot yok.sen bunun başka versiyonunu yapıyorsun galıba.ama uf yerıne 1n5808 kullanamazsın.
uf 5808 adına iki tane diyot var, ilk sayfadaki lyt dosyasındaki listeden çıkardım,
H@S@N
01 Temmuz 2010, 17:06
kardeşim bu devrenin farklı versiyonları var.ama dosyayı paylaşan arkadaşım devreyi güncellediyse bilemem.sen devrede o malzemeyı işaretliyip resmini koyarmısın.
aslan kral
09 Temmuz 2010, 12:52
uf 5408 imiş yanlış gördüm,karaköyde buldum kardeş
ceyhun__22
26 Temmuz 2010, 14:49
arkadaşlar ben Edirne de yaşıyorum.Burda bu malzemeleri temin edeceğim bir yer var. O da istanbuldan 0,5 liraya aldığım bir şeyi 3 liraya veren bi mekan.İnternetten malzeme aldığım sitede de bu transistorler yok.Sizin bildiğiniz iyi bir site var mı sipariş verebileceğim.?
selo_06
26 Temmuz 2010, 15:05
onların yerine bjt transitörü olan 2SA1943 2SC5200 kullana bilirsin digerlerini bulabilecegini sanmıyorum zaten:D
bunlara bak kardeş o sitede birde bunlar vardır büyük ihtimal
ceyhun__22
26 Temmuz 2010, 18:02
Peki otomobil için bu anfi ideal midir yoksa önereceğiniz 12 v ile çalşan iki kanallı güzel bir devre var mıdır?
pıoneer 4*50 çıkışlı teyp ve 2 tane 450 w elips pıoneer kolonum var. Bu iki kolonu anfilemek istyorum
ArdA_17
26 Temmuz 2010, 21:02
bu anfi 250 w rms gücüne sahip yani yaklaşık 1000 w çıkış gücüne sahip belki bu 2 kolonu seri bağlayarak problem çıkmadan kullanabilirsiniz yoksa yüksek selerde hoparlörler dayanamayabilir
aslan kral
11 Ekim 2010, 17:56
arkadaşlar bu devreyi dc olarak beslemek isttiyorum bir fikri olan varmı
nasıl dc.biraz açarmısın.devre zaten +/-50 volt dc ile beslenıyor.arabada çalıştırmak istiyorsan smps devresi lazım.
x_diablo_x
12 Ekim 2010, 01:41
Devre için teşekkürler...Bende 600w trafo var yalnız değişik bi trafo...herhangi 2 bacağını ölçüyorum 140V..farklı iki bacağı ölçüyorum 18V..diğer iki bacağı ölçüyorum 22V veriyor...ama trafo 600w gücünde.Bu devreye 36-0-36 olacak şekilde 600w trafo bağlasam herhangi bir terslik ile karşılaşır mıyım...Teşekkürler
eğer dediğin gibi 36-0-36 volt u dogrultursan +/- 50 volt dc elde edersin.toplamda 100 volt yapar.buda devrenin çalışmasında hiçbir anormallik yapmaz.:)
3155aykut
02 Haziran 2011, 00:04
millet ben bu devreyi yaptım. devrede 5200 ile 1943 transistörlerini kullandım. yok böyle bi amfi.ses çok temiz ve güzel. ben 300 RMS lik 30 cm basta kullanıyorum.ama ssesini tam açmaya korkuyorum. üstelik önünde preamfide yok.artık düşünemiyorum.devre ilk denememde çalıştı ama ii soğutmak gerek. resimlerdeki soğutucu yeterlidir.uzun süre kullanılırsa fan takmanız tavsiyemdir.güzel bass istiyen bu devreyi yapsın.trafo hariç maliyet fazla değil.25 30 lira civarında. daha azada bulabilirsiniz malzemeleri.
HERKESE KOLAY GELSİN.
ankaralı
13 Haziran 2011, 20:41
krdşm devre için tşkkr edrm baskı devresi varmı bide +12 voltla beslicem onere bileceqınız bı devre varmı :saygılar::saygılar::saygılar:
tayfun601
19 Ağustos 2011, 01:30
slm kardeş ler öncelikle güzel bir paylaşım olmuş kardeş ben bu devreyi indirdim vede rarda ben bunun malzeme listesini istesem ne olur acabaa diyee kendime sordumm bana çok şey istiyomuşum gibi geldi kardeş devreyi indirdim ama nasıl bişe oldugunu göremedim bu devre PROTEUS ARESTEMİ çizildi kardeş öncelikle bunu sorimde ben :))) :) ha bide kardeşler bende elektronikçiyim ama hala elle çizmeye uraşıyorum vede geçenlerde exprexx pcb diye bi program buldum onu indirdim kudum vede çokk iyi ama PROTEUS ARES daha iyi diyolar 3d filan dediler ama bi türlü indiremedim bi link verseniz indirsem acaba sizleri ugraştırmış olurmuyumm devreyii göremeden bişeyde diyemiyorum belki malzeme isimleri üzerinde var dırr ?????
tayfun601
21 Ekim 2011, 19:45
sa kardeş ler yaa nasıl sınızz öncelikle bu devreyi yapacagım devreyi yapan arkadaşalara arkadaşa ustaya teşekürler ya falz vaktim yokta ondan konuya girim ben yapan ustam ellerine salıkta bur da sen demiştis yaa sogutucu fazla ısınmıyo diyee ha sen bu devreyi yaptınmı diyecem yapmısındır peki ozm voltaj ne diycektim simetrik 35 volt ac ile demişsin tmm tmm da trafoyu hadi aldık simetrik 35 volt ac peki amperi ne kadar alaımm ya ni bi bilgimiz olsun degilmi kimse soramamışta şimdiden teşekürler :) iyi günler
3155aykut
21 Ekim 2011, 23:26
kardeş 2X35 volt 250 watt trafo alacaksın o kadar bn yaptım çok güzel çalışıyo
tayfun601
22 Ekim 2011, 14:37
tmm kardeş ya kardeş son bişe sorsam kim cevaplar acaba ya ben şu anda boş degilim malum elektronikçiyiz iş felan işte ya kardeşler ben bu devreyi bi yere yollasam bana bu devreyi yapıp getirilermi acaba ben adanadayımda ben şemayı vercem onlar bcb ye aktarıp getircekler bende üstüne elemanaları yerleştircem böle yerler varmıdır sizcee :( (pcyaz)
tayfun601
26 Ekim 2011, 21:16
merhaba yine ben kardeş ben devreyi yaptımda bişe takıldı aklıma bi orda sigorta var kaç amper ve voltaj degerinde acaba habide akılama gelmişken devrede bişey dikkatimi çektii 10 UF LIK BİTANE KONDASTÖR VAR YAA O KAÇ VOL OLACAKK :) :))) bide şunu sorim dedim girişler 2x 35 vol ac simetrik ya şu şekildemi baglancakk
lütfennn yardım yaaa yaptım ama nasıl besliycemm ordaki kondastör eksik bide sigorda :)))) yardım(tr.bayrak)(yasli)(pcyaz)(sofor):bilmem::):)
beslemeyi doğru çizmişsin. sigortalarıda 5 amper takabilirsin. o kondansatörler olmadan anfiye elektrik verme. dalgalı dc akım yarı iletkenlere zarar verebilir...
tayfun601
28 Ekim 2011, 23:02
kardeş ya biriniz bari söleyin yaa orda ki var yaa bakın size görtseim hangi kondastör diyee HASAN kardeşimede teşekürler yardımcı olan olmayan türm arkdaşlarada solun
tayfun601
28 Ekim 2011, 23:06
öncelikle teşekürler arkdaşlar tmm tmm azkaldı yaa yaptım oldum sonbişe bu kondastöründe kaç volt oldugunu bulsam tmm kardşeler devreyi 170 desem daha iyi 200 e felan yaptım yaa 200 tl tutarmı sizcee neyse resimm
harti212
29 Ekim 2011, 01:53
Arkadaşlar şunlara dikkat ederseniz iyi olur !
1.si Adam devre de Taş direnç kullanmış en az 5W lık eğer watt lık direnç kullanmazsanız her harikarda yanacaktır.
2.cisi de mosfet in bacakları , yanlış bağlayıp kısa devre yaptırırsanız evi terk edin derim
onun patlaması sizin evi terk etmenize sebep olacak kadar gürültülüdür !
3.sü eğer geri besleme kondansatör ü patlıyorsa 63V luk sa 100V luk olanı ile değiştirin uF değeri ile oynamayın!
tayfun601
30 Ekim 2011, 18:35
öncelikle sa olun harti 212 arkadaştan bişe anlamadım hasan arkdaşa teşekürler diyer arkadaşlarada :)
ahmetay
06 Kasım 2011, 21:56
supertaci kardesım galıba bu işini görür..
tayfun601
23 Kasım 2011, 19:55
slm kardeşler öncelikle ben bu devreyi yaptım yapmasına hasan kardeşimize teşekürler güzel bi çalışma kardeşler ben bunu oto anfisine çevirmek istiyorum sizdense bunun için bi yardım isti yorum hani bu anfi 2x32 voltya ona göre yapıcagım bi devre arıyorum ama buldum onu sizdense istedigim hani 300 watlık bi trafo demiş siniz yaa haa burda işte dcdc konvertrdaki trafo bobin nüve adıneyse işte kaç vatlık olmalı sizce yine 300 müü
tayfun601
12 Aralık 2011, 22:44
şitt kardeşler yav bi yarım edin yaa 300 watt mı olacak sadece onu söyleyin yeter yaa :)
H@S@N
13 Aralık 2011, 18:24
netde 250 watt 300 watt 400 watt smps devresi diye ararsan senin için faydalı bilgilere ulaşabilirsin.
tayfun601
16 Aralık 2011, 19:29
cevabın için saol kardeş ama biraz yanlış anlamışsın bak şimdi hani bu devre 250w rms ya 300 watlık bi güç kaynagı lazım2x32v tabikide bende diyorum şimdi dcdc smps devrem var şeması felan ama hani deim farkılır belki bu dcdc smps yide bende 2x32 volt olarak sarıcam ama vatını 300w olarakmı yapsam düşük gelirmi onu sorim dedim yani seizden istdigim devre filan degil devresi şeması var sadece trafosunun watı kaç watt olucak onu yaızn
tayfun_601
16 Aralık 2011, 19:31
evet yaa banda yazarmısınız bende yapıcamm
name-20
07 Ocak 2012, 13:51
arkadaşlar 12v çalışıcak şekilde modifiye eden varmı smps devresini ilave edebilen. arabada böle bişey çok süper olur.
name-20
08 Ocak 2012, 16:00
hasan sağolasın
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0