Orijinalini görmek için tıklayınız : Baskili devre icin Yardim
Data link
24 Ekim 2008, 03:58
Merhaba Arkadaslar
Baskili devreleri artik kendim yapmak istiyorum ,bu güne kadar maalesef ya elle cizdim ya da yapilanlarla calistim ,Fakat istekler cogaldi kendim dizmek istiyorum .Birzamanlar sema verilip baskili devre ye uyarlanan programlar vardi ,Konu hakkinda pek bilgi sayibi degilim .Calistigim program MS Vista,hp-SP1 .Genel macli dijital ve analog calisiyorum .Bana tavsiye edebileceginiz bir program varmidir
Duyarli arkadaslara tesekkür ederim .
Data link
wosvol
24 Ekim 2008, 13:00
ben baskı devre için ya proteus yada eagle kullanıyorum bu iki program forumda olması lazım
mert53
24 Ekim 2008, 17:12
proteus 7.1 sp2 aradığın yazılım sadece bu...
elektrofizik
25 Ekim 2008, 01:17
proteus, eagle, ultiboard, Sprint-Layout, diptrace, ExpressPCB, layo, Orcad, protel ... bunun gibi birçok program var hangisi kolayına gelirse kullan. tek sorun bunların hepisi ingilizce. sadece diptrace nin türkçe desteği var.
baskıdevreyi plakete çıkarmak için bir sürü yöntem var. bunlardan en hızlı ve ekonomik ayrıca kolay olanı kuşe kağıt yöntemi. google de bu konuda arama yaparsan resimli anlatımlar bulursun.(ok...)
Data link
25 Ekim 2008, 03:26
Arkadaslar cok tesekkur ederim . Son zamanlarda malesef eski aktivitem yok yani kagit uzerine baskili devre kurmak yorucu oluyor ,Biraz isin kolayina kaciyim diyorum.Kisacasi semayi verecegim bana baskili devreyi yapsin .tessekürler...
Data link
tornado
28 Ekim 2008, 00:17
kardeş kusura bakma ama emek olmadan mama olmaz ben de sabırsızım ama içimdeki elektronik sevdası bana lazer yazıcı aldırdı,diptrace'i öğrenmeye zorladı vede şimdi ufak tefek amfi falan yapabiliyorum aslında zevkli de çabalayıp bişeyler ortaya çıkarmanın verdiği tadı hiç bişey vermiyor sana tavsiyem ingilizcen yoksa dip trace ama varsa proteus veya elektronik workbrench dene ben diptrace kullanıyorum tek sorun 250 pin e kadar çizim yapabilirsin
başarılar(ok...)
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0