Orijinalini görmek için tıklayınız : Micro code studio da hata
yesilxx
27 Mayıs 2008, 18:48
Micro code studioda programı yazdıktan sonra, compile edeceğim zaman altta result diye bir yer açılıyor ve orada
fatal: out of memory (pbpw.exe) diye bir hata çıkıyor, bunu nasıl düzeltebilirim pbp yi' c klasörünün içine atıp wievden compile and program options tan gösterip ok dedim ama yine bu hatayı alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim
yildizelektronik
28 Mayıs 2008, 01:23
Öncelikle hangi pıc ı kullanıyorsun birde yazdığın program kaç kb?
yesilxx
29 Mayıs 2008, 02:50
doğru ayarları seçtikten sonra bu hatayı geçtim, fakat basit bi program denemesi yaparken takıldım, 16f628 pic kullanarak portb.0 ve portb.1' e birer tane led bağladım ve 500 mili saniye aralıklarla yanmasını sağladım sonra porta.0 a bi swiç bağlayarak swice bastığımda bu olayın sonlanmasını istedim if then komutları ile yapmaya çalıştım ama bi türlü beceremedim program compile ederken hep hata veriyor niye olduğunu anlamadım bu konuda bana yardım edebilirmisiniz programın kodları aşağıda yazdığım gibi
TRISA=%00001
TRISB=%00000000
PORTA=%00000
PORTB=0
SYMBOL TUS=PORTA.0
SYMBOL LED1=PORTB.0
SYMBOL LED2=PORTB.1
SYMBOL LED3=PORTB.2
FLIP:
HIGH PORTB.0
PAUSE 500
LOW PORTB.0
HIGH PORTB.1
PAUSE 500
LOW PORTB.1
KARAR:
IF TUS=1 THEN DUR
ELSE FLIP
DUR:
LOW PORTB.0
LOW PORTB.1
END
yildizelektronik
29 Mayıs 2008, 06:14
Birde bunu dene bakalım :
CMCON=7
TRISA=255
TRISB=0
PORTA=0
PORTB=0
SYMBOL TUS=PORTA.0
SYMBOL LED1=PORTB.0
SYMBOL LED2=PORTB.1
SYMBOL LED3=PORTB.2
BASLA:
IF TUS=1 THEN
HIGH LED1
PAUSE 500
LOW LED1
HIGH LED2
PAUSE 500
LOW LED2
PAUSE 500
ENDIF
IF TUS=0 THEN
LOW LED1
LOW LED2
PAUSE 100
ENDIF
GOTO BASLA
END
yesilxx
29 Mayıs 2008, 23:16
teşekkür ederim usta bu hiç çalışmadı, compile ederkende hata verdi, yapmak istediğim butona basılsığında ledlerin filip flop hareketinin stop etmesi buton basılı değil iken yine filip flop hareketinin devam etmesi ama bi türlü başaramadım
yildizelektronik
30 Mayıs 2008, 01:52
Bende hata vermiyor senin derleyicide problem olabilir.
yesilxx
30 Mayıs 2008, 02:00
isis te çizip yazılımı denediğim devre bu bi bakabilirmisiniz acaba çizimimmi yanlış
yildizelektronik
30 Mayıs 2008, 02:18
Buton bağlantılarında yanlışlık yapmışsınız doğru çizim böyle olmalı.Tabi porta.1 e bağlı butonun hiçbir işlevi yoktur onu sadece örnek olsun diye çizdim.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
yesilxx
30 Mayıs 2008, 02:28
teşekkür ederim usta butonu düzeltince çalıştı, if then den sonra else komutu kullnadığımda micro code studio hep hata veriyor bi türlü else endif gibi komutları kullanmasını beceremedim ve çok detaylı bi bilgi bulamadım anlayabileceğim gibi bu komutlarıda çalışan örneklerle biraz açabilirmiyiz mesala bu devrede iki tane if satırı kullanmak yerine tek if satırında else ile yapmak mümkünmü acaba ?
yildizelektronik
30 Mayıs 2008, 02:41
Mesela bir örnek ile açıklama yapayim.Diyelimki porta.0 a bağlı butona basmayınca rb.1 deki led yansın butona basınca da rb.1 deki led sönsün rb.0 daki led yansın işte örnek program :
16F628 için yazılmıştır.
CMCON=7
TRISA=255
TRISB=0
PORTA=0
PORTB=0
BASLA:
IF PORTA.0=0 THEN
HIGH PORTB.0
LOW PORTB.1
ELSE
HIGH PORTB.1
LOW PORTB.0
PAUSE 100
ENDIF
ENDIF
GOTO BASLA
END
Gördüğün gibi if ile başlayan programı bitirirken else kullandığım için iki kere endif yazdım belki sen tek bir endif yazıyorsan %100 ondan hata veriyordur.Eğer else ile devam edersen bitirirken iki tane endif ile bitirmen lazım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
yesilxx
31 Mayıs 2008, 13:23
teşekkürler usta, endif lerde hata yapıyormuşum artık o hataları almıyorum ama bu sizin yazdığınız programı micro code studio ya yazdığımda bunlardada hata verdi endif in birini silince düzeldi
devkartal
04 Mayıs 2011, 01:01
ustad pbpw.exe hatasını nasil duzeltin bi anlatsanda bizde budertten kurtulsak dediklerini aynen yaptım fakat surekli ayni hata mesajini alıyorum fatal:out of memory (pbpw.exe) Yaptığım ayarlar ve denemler:
PBP dosyasını C: driver kopyaladım micro code studio plus "View Menu compile and program options tan find automatically yapıp dosyanın yolunu gosterdim " sonra derleme yaptım daha once calışan bir.bas uzantılı cod dosyası cod hatası yok zaten olsa derleme sirasinda mesaj verecek
2:
PBP dosyanin icinde pbpw.exe bu exe buldum calıştırdım olmadı
view menuden programmer ekle diye bir yer var ordan denedim yine olmadı
internet ten aradım genelde dosya yolunun uzun olması gibi nedenlerden bahsediliyor onlarıda denedim olmadı. ( XP kullanıcıları için)
Kullanamamakta'!!!! oldugum Micro Code Studio Plus Ver 2.3.0.0. bu paralı olmasından kaynaklanmsın?
Micro Code Studio denedim yine olmadı PC(XP) demi bir sorun var anlamadım gitti, daha yeni imajinını aldım
su işin aslını bilen biri varsa lutfen yardım etsin baska nediyeyim durum biraz karış olabilir ama yardım bekliyorum
Teşekkurler.
black_wolf465
04 Mayıs 2011, 01:07
ben buna cevap yazmıştım :S
devkartal
04 Mayıs 2011, 18:38
ustad cevap yazdım diyorsunda ben bulamadım yerini soylersen sevinirim
black_wolf465
04 Mayıs 2011, 18:52
ustad cevap yazdım diyorsunda ben bulamadım yerini soylersen sevinirim
Yazdığın msjları dikkat edersen iyi olur bence yada ayrı bir konu acman uygun olur.
Buraya yazmısım. [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0