Orijinalini görmek için tıklayınız : açık alan seslendirmesi için 500w hifi amp...
tamircihasan
22 Nisan 2007, 02:19
arkadaşlar devre piyasada dolaşan bir devredir yanlız ben bu devre üzerinde birtakım değişiklikler yaptım. devre şuan çok süper ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.çıkışta kullanılan transistörler alman Dynacord firmasının power amplilerinde kullandığı transistörlerdir ve +200 derece sıcakta bile çalışabilme özelliğine sahiptir. bu yüzden devrenin güvenli bir şekilde çalışması için bu elemanların orjinal olanları kullanılmalıdır. muadil olarak sadece mj 15022 ve 15023 kullanılabilir. devre tarafımca sürekli geliştirilmektedir ve yeni versiyon olarak şema ve baskıdevreleri yayınlanmaktadır. devreyi yapmaya karar verdiğinizde indirdiğiniz dosyaların son sürüm olduğunu kontrol edin...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
not: bu şema v 9.0 a aittir. değişiklik hakkı saklıdır...
baskıdevre önizleme:
resimler:
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
güç testi sırasında çektiğim bir resim. soldaki voltmetre sağdaki ise ampermetre. yük direnci 4 ohm, test sinyali 1khz...
versiyon 13 download:
250w 500w anfilerTAMİRCİHASAN v13.rar ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
not: baskıdevre proteus 7.7 ile düzenlenmiştir.
elektrobilim
22 Nisan 2007, 02:27
eliine saglık çok güzel bir paylaşım :D
çok saol anfiyi yapımına geçtim bakalım nasill??
bide anfide ısı sorunu warmı?
tamircihasan
22 Nisan 2007, 03:24
kardeş ısınma normal seviyede. ben anfiyi profesyonel kabin ile saatlerce kullanıyorum soğutucu üzerinde 1 adet 80x80 220v fan var aşırı ısınma sorunu yok....
rambili
22 Nisan 2007, 10:13
dosyanın şifresi nedir. açamıyorum.
tamircihasan
22 Nisan 2007, 13:21
kardeş rar şifresi: [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
ahmet_zxc
23 Nisan 2007, 00:26
bunlar hikaye hasan:D
sen şu 2x1000w ı yap ben onu bekliyom
bende onun için smps hazırlıyom şimdi(bye)
rambili
23 Nisan 2007, 00:58
selam, hasan bey,
rar dosyasının s-şifresini verdiğin gibi yazıyorm "yanlış şifre" diyor.
şifrelenmemiş dosyası yok mu(ahah) (ahah)
tamircihasan
24 Nisan 2007, 05:55
rambili kardeş girdiğin şifreyi kontrol et. arada boşluk olmayacak hepsi küçük harf olucak birde şifreyi kopyala yapıştır yapıyorsan yazının başında yada sonuna yanlışlıkla boşluk koymadığına dikkat et !
ahmet kardeş devrenin çıkış katını tasarladım bitti ama sürücü katında kararsız kaldım. osc amplisinin bir sürücü katı var onu mu kullanayım yoksa elimdeki diğer simetrik tasarımımı kullanayım kararsız kaldım...
ahmet_zxc
24 Nisan 2007, 10:55
ya hasan osc kalitedir kullansan iyi olur ama stk larda kullanılan sürücüde çok kaliteli oda kullanılabilir. hem daha basit olur, hem daha az malzeme, daha az yer kaplar, daha ucuz olur. koruma devreside önemli!
anfiyi bende yaptım we sonuç :: mükemmel maliyeti biraz fazla tutsada değer
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[TrQubL€D]
23 Mayıs 2007, 14:59
Devreyi yaptım,ses kaliteli ,buyrun resimler
akmese451
24 Mayıs 2007, 21:30
Hasan kardeşim devreyi yapmaya bende karar verdim herkes yapıyo... diğer pasif elemanları aldım sadece transistörler kaldı onuda ay sonu elime para gececek o zman alacam...
tr_yusuf_tr
09 Ocak 2008, 21:55
arkadaşlar devreyi 2x45v 500w trafo ile besledigimde çıkış trleri yanıyor nedeni nedir acaba?
mtelektro
09 Ocak 2008, 22:43
kardeş ya trlerini iyi yalıtamadın ya da ters bir geirlim oluyor belki de sürücü katındaki bjtler gidiktir hepsini tek tek sök ya da yerinde ölç bakalım hepsi mi yanıyor peki yani npn ya da pnpler mi yoksa her 2si de mi? bi de 2x45 volt ac ise biraz fazla gelebilir 35 voltta besle 45x 1.404 formülünden senin DC besleme gerilimin 64 volt filan oluyor biraz fazla gibi ama ondan deildir sen dediğim katları kontrol et kısa devre de olabilir görmeden bişey diyemem kolay gelsin (ok...)
mustafa
10 Ocak 2008, 15:47
slm arkadaslar ben hasanın devresını yaptım ve mukemmel bı ses kalıtesı var gucude ortada yapın bakın nasıl bı devre olduğunu yaptığım devrelerın sayısı cok ama hepsı bırbıne yakın devreler ama bu devre farklı yapacak olanlara kolay gelsın son versıyonuna bakın HASAN KARDESIME TŞK LER
yildizelektronik
10 Ocak 2008, 18:58
Kardeş güzel diyorsun da devrenin çıkısında 80-100mV civarında dc var.Bu değer bence önemli.Yapacak arkadaşlar bunu dikkate alsın.
mert53
12 Ocak 2008, 20:24
devreye hop koruma için protection devresi şart aksi halde hop.lar zarar görebilir... devrenin 250w halini bende çizmiştim ama yapmak kısmet olmadı... en kısa zamanda İNŞALLAH...
hiperaktifturk
07 Nisan 2008, 22:36
arkadaşlar devre güzel bir devreye benziyo bende yapmayı düşünüyorum ıvır zıvırlarıyla beraber kaç para tutuyo devre bilgi verebilirmisiniz
red_storm
08 Nisan 2008, 04:22
hasan kardeş bende bu anfi yi yaptım ama cıkışlardan iniltiden baska bişey gelmedi artı 2 adet hoparlör yaktım yine basaramadım sorun nerde olabilir beslemede olabilirmi beslemeye 2x 12 v werdim artı köprü diyot bağladım acaba sorun bundan kaynaklanabilirmi _? ((Acele cwp bekliorum hasan abi )))))
mert53
08 Nisan 2008, 09:49
2*12v ile bırak anfiyi pre katını çalıştıramazsın... minimum2*40v verirsen daha iyi sonuç alırsın...
red_storm
08 Nisan 2008, 14:18
(byetşk ederim kardeşim inş öle yaptıgım zaman çalısır saolasın :):) (bye)
mtelektro
08 Nisan 2008, 19:11
2*12v ile bırak anfiyi pre katını çalıştıramazsın... minimum2*40v verirsen daha iyi sonuç alırsın...
ben çalıştırmıştım ama hem de 12" bass bağladım biraz fazla ısınyor o kadar sonuç hüsran oluyordu ama güç kaynağı ayarlıydı çin malı duman çıkmıştı akım entegresi yanmış ....
red_storm
10 Nisan 2008, 17:25
bende calıştırdım arkadaslar cok güzel sesi war hoparlor dayanmıyor :D çıkışlardan 50 v ac akım cekiyor :):)(tr.bayrak)
tamircihasan
12 Nisan 2008, 01:05
kardeş sen yan sanayi malzeme kullanıyorsun o zaman. ben 2 senedir 2x70v besleme ile kullanıyom devreyi hiçbir sorun yok. ayrıca trafonun 220v girişine paralel 220nf 630v bağlayın. bunu kesinlikle ihmal etmeyin sırf bu kondansatör olamdığı için hem diyotları hem transistörü yanan devreler oldu...
DENİZ
30 Nisan 2008, 19:21
Slm.Ben bu devreyi yaptım.ses girişini sinyal çıkışından alınca normal çalışıyor.Çok süper sesi var.Yalnız,inceDVD'li sinema sisteminin ses çıkışına bağlarken araya 27Kohm direnç atıyorum(ses çıkışını sinyale çekmek için).böyle yapınca sesi biryere kadar açıyorum,birazdaha açınca hoparlorde DCvoltaj kaçağı misali,ileri geri hareketler oluyor.Anfiyi ses çikişina bağlamak için iyi bir şema biliyormusun,yada tavsiye edebileceğin bir kaynak adres varmı.kib.by.(sagolun).(bye).
tamircihasan
06 Mayıs 2008, 05:55
başka bir amplinin çıkışından bu ampliyi sürmeye kalakrsanız o amplideki thd yi katlayarak bu ampliye taşımış olursunuz vede alacağınız ses hiçbir işe yaramaz kalite ise oldukça belirgin şekilde düşer. aletin line çıkışı ile anfi arasına kazancı düşük bir preamp veya ton kontrol atın yeterli...
mahoni0606
04 Haziran 2008, 00:42
slm kardeş bu anfilerin çıkışina nasıl bas baglarız
[line]
slm kardeş bu devrenin çıkşına bas devresi nasıl olur bas baglasak varmı öle bi devre yardımcı olsonız
tamircihasan
01 Temmuz 2008, 05:39
kardeş benim forumda 10 - 60 hz arası frekans ayarlı subwoofer sürmek için aktif crossover devresi var birazdan burayada kopyalarım indirirsin...
ergul06
18 Eylül 2008, 18:16
ustalar 30 yıllık audıo hayatımda tasarımını yaptığım 160 devreden bu devre ve ırp250 yi tek geçerim amma velakin daha profesonel tasarımlar bekliyom şimdi diyeceksiniz senin niye forumda bi devren yok çalıştığım firmada devreleri verme yasağı var şimdi siz soracaksınız hangi firma national audıo da entegre üretiyoz tamirci hasan gördüğüm kadarıyla bu int. de enin diğerlerine göre güzel çalışmalerın var dahası için bana ulaşabilirsin.............
tamircihasan
09 Ekim 2008, 02:27
kardeş bu devre benim 3 sene önce düzenlemeye başladığım ve geliştirdiğim bir devredir. şuan üzerinde çalıştığım devre ise dynacord, allen heath ve qsc anfilerine benzer ama tasarımı bana ait. kısa bir süre içerisinde devreyi forumlarda yayınlamaya başlayacağım..
ergul06
14 Kasım 2008, 15:51
arkadaşlar sizce mj15003-15004 mü? yoksa 2sc5200-2sa1943 çiftimi yardım edereseniz sevinirim bide 2sc li olanı yaparsak 500w için kaç çift kullanacaz
isa_olcer
14 Kasım 2008, 20:00
kardeş bu devre benim 3 sene önce düzenlemeye başladığım ve geliştirdiğim bir devredir. şuan üzerinde çalıştığım devre ise dynacord, allen heath ve qsc anfilerine benzer ama tasarımı bana ait. kısa bir süre içerisinde devreyi forumlarda yayınlamaya başlayacağım..
tasarım denmez ona oynama nedir :D
mtelektro
15 Kasım 2008, 01:18
hişş isa hasanın üstüne gidersen valla forumu kilitlemeye kadar gider o derece yani :D
pioneer
22 Kasım 2008, 18:26
hasan kardeş bunun baskı devresi nerde bulamadım yardımcı olursan sevinirim
doğan
24 Kasım 2008, 16:44
slm arkadaşlar bende bu devreyi yaptım 2x50 v luk 400w lık bi trafo sardırdım ama anfiye trafoyu bağladığımda soldaki 100r lik direnç karardı ve taş dirençlerin 0.22 5w lık olan soldan ikincisi kıpkırmızı oldu bagladığım hoparlör bi yukarı bi aşağı oynadı neden kaynaklanıyor olabilir şimdiden herkeze teşekkür ederim:saygılar:
yildizelektronik
24 Kasım 2008, 19:32
Kardeş öncelikle trafoyu fazla sardırmışsın 2x50v trafoyu doğrulttuğun zaman sana 2x70v verir ayrıca bc556 ları kontrol et ayrıca bd serisi transistörleri.
doğan
25 Kasım 2008, 17:24
çok teşekkür ederim kardeşim devrede gösterilende bu değilmiydi +50 -50v ben devreye harfiyen uydum ama ben senin dediklerini bi konrol edeyim çok saol sence kaç volt sardırmalıyım.bide unutmadan devredeki transistörler bc557 değilmi:saygılar:
yildizelektronik
25 Kasım 2008, 20:35
Hayır devrede kullanılan transistörler bc556 dır.Ayrıca trafoyu 2x40v sardırırsanız daha iyi olur(ok...)
mert53
26 Kasım 2008, 00:58
devrede amyant kullanılmış ama trlerin gövdelerindeki vidalar plastik kılıf kullanılmadan soğutucu üzerinde birleştirilmiş olarak görüyorum... sanırım sorun bundan kaynaklı olabilir yani kısa devre... pnp ve npn trlerin kollektörleri bir birine kesinlikle temas halinde olmamalı... ayrıca sebep bundan kaynaklanmıyor olabilir ozamana trafoyu kısadevre etmiş olursun devreni kademe kademe yinede kontrol et...
doğan
26 Kasım 2008, 19:33
o kondansatör çok işe yaradı anfideki bütün sorunlar bitti yanlız 2x50v biraz fazla gibi neyse çalışıyo ya amfinin çıkışları gayet iyi yanlız transistörleri korumak için sigorta bağlamak istiyorum kaç amperlik olması gerekiyo :saygılar:
tamircihasan
16 Mart 2010, 06:34
arkadaşlar yeni versiyon v12 yi çıkardım. arşiwinizi güncelleyin çok önemli değişiklikler var...
tayfun601
03 Kasım 2011, 17:01
sa
kardeşler ya bana acil olarak bi smps adaptör lazım yaa çoook ama çık mahcubum tamirci hasan kardeşimizin yaptıgı devreleri hep takip edip hemde yapıyorum ee malum yaa hep trafo almakta olmuyo biri yardım etsin be yaa :) 2x45 veyda 2x35 volt çıkmsdaı lazım hiç yokmu yaaa lütfenn
tamircihasan
04 Aralık 2011, 20:16
eğer devreyi araçta çalıştırmak istiyorsanız ilk mesajdaki v13ü indirin rar içerisinde oto anfisi olarak tasarladığımız şeklide bulunmakta.
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0