PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ba3812l baskı devresi buyrun

mert53
07 Nisan 2007, 11:24
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

shawin
29 Mayıs 2007, 18:52
emegıne saglık mert dewre hakkında bıraz bılgı alabılırmıyım...ben bu konularda yenıyım de ama asırı sekılde ogrenme ıstegım war sımdıden tesekkurler...

mert53
29 Mayıs 2007, 19:10
bu devre 68hz ile 12khz arasında sesin frekansını ayarlıyor gayette güzel çalışan bir devre kendim 3 adet kullanıyorum. tam olarak ne öğrenmek istemiştin onu belirtirsen daha açık yardımcı olabilirim.

lock
30 Mayıs 2007, 00:39
bu devre oldukça iyi bir ekolayzer devresi bende aynısını kullanıyorum(ok...)

kullanıcı
06 Haziran 2007, 18:09
Bu devre AC mi yoksa DC mi?

lock
07 Haziran 2007, 00:06
Devre DC gerilimle çalışıyor. tam olarak ne söylemek istediniz. Gelen ses frekensını kendi içerisinde filtreleyerek ayarladığınız pot değerinde size çıkış veriyor.

turkpencesi
17 Haziran 2007, 09:37
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız][/img]

peki kardeş şu üstte birleşmeyen yolun bi fonksiyonu varmı devrede yoksa ayrımı?

mert53
17 Haziran 2007, 10:23
o yolun tek işlevi var devrede görüntü açısından tamamlayıcı olması devrenin çalışmasına etkisi yok.

akmese451
19 Haziran 2007, 18:06
Arkadaşlar Buyrun devrenin bitmiş hali....
Ben Stereo olarak kullanacagımdan 2 tane yaptım !!!
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Not:Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız !!!
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

(ok...) Yapacak arkadaşlara kolay gelsin !!!

alexcan1905
21 Haziran 2007, 19:41
ARKADAŞLAR DEVREYİ YAPTIM AMA HOPARLÖRDEN ARASIRA ÇAT PAT DİYE SELER GELİYO YARDIM EDİN....

mert53
21 Haziran 2007, 20:18
besleme sorunu olabilir veya entegrelerin arızalı olabilir. benimde kullandığım 5 entegreden 2 si arızalı çıkmıştı. entegre yuvalarını sıralı soket kullanırsanız işiniz kolaylaşır.

alexcan1905
21 Haziran 2007, 20:37
besleme sorunu olabilir veya entegrelerin arızalı olabilir. benimde kullandığım 5 entegreden 2 si arızalı çıkmıştı. entegre yukalarını sıralı soket kullanırsanız işiniz kolaylaşır.

Beslemeyi bilgisayardan alıyorum bende 5+1 var bilgisayarın ses çıkışından 1 tane jak takılı çıkışta kendisi kırmızı ve siyah olmak üzere iki tane ateri girişi gibi ayrılıyor normalde ben onları 5+1 takıyorum olyor kırmızıyı ekolayzıra takıp çıkışınıda 5+1 bağlıyom sorun yok ama kırmızıyı direkt 5+1 siyahı ise eklayzıra takıp çıkışını 5+1 taktımmı çırıltı başlıyor

rambili
22 Haziran 2007, 02:20
ekolazer devresini streo yapman gerekir. Kırmızı ve siyah kablolar streo çıkışlardır. Bilgisayardan ekolazera, çıkışından da 5+1 girmen gerekir.

Kolay gelsin....(bye)

akmese451
23 Haziran 2007, 00:09
alexcan arkadaşım eğer stero kullanacaksan bu eko layzırdan 2 tane yapmak zorundasın... daha sonra bilgisayardan cıkan siyah ve kırmızı kabloları senin tabrinle o atari kablolarına benzer kabloları 2 tane yaptıgın ekolayzıra ayrı ayrı girecen.... ekolayzır cıkıslarınıda 5 +1 ine girecen sorunun hallolacaktır...Kolay Gelsin...

tamircihasan
17 Ağustos 2007, 14:14
mert bu baskıdevren güzel olmuş ince ve birbirine yakın yol yok. ben biraz rötuşlayayım plaketteki boş yirlerde dolsun. eline sağlık...

edit:

rötuşlanmış baskıdevre:

Shot at 2007-08-17

shawin
17 Ağustos 2007, 14:20
slm arkadaslar ben bu dewreyı neden calıstıramıyorum...

shawin
28 Ağustos 2007, 00:12
slm arkadaslar bu dewrenın sterıo halı ama calıstıramıyorum neden acıklamasını yapabılecek arkadasım warmı lutfen......:(

akmese451
31 Ağustos 2007, 01:39
Kardeş nasıl çalısmadı bende stereo kullanıyom...Devre bangır bangır çalısıyo ....Hiç bi cıt yokmu devrede...

shawin
31 Ağustos 2007, 01:56
wallhı kardes aslında dewreyı teypten sokmustum 3gırıs 3 cıkıs war ama bır turlu calıstramadım...bana kısaca anlatabılırmısın...cunku hıc ses alamıyorum da

mert53
31 Ağustos 2007, 15:26
3 giriş 3 çıkış değildir. 2 giriş 2 çıkıştır. diğer uçlar şasedir.
birde besleme uçları var onlarıda bağlayınca çalışır. devrede arıza yoksa tabiiki.

kamikaze07
05 Mart 2008, 16:59
ya ben bu devreyı yaptım ama kondanstorlerın cogu mercimek ve calısmadı acaba sorun mercimek kondastorlerdemıdır???:(

bide plaket sorunum var epoksimi daha iyi yoksa normal bakırlı plaketmi

yildizelektronik
05 Mart 2008, 17:08
ya ben bu devreyı yaptım ama kondanstorlerın cogu mercimek ve calısmadı acaba sorun mercimek kondastorlerdemıdır???:(

bide plaket sorunum var epoksimi daha iyi yoksa normal bakırlı plaketmi

Kondansatörlerin değeri aynı ise bir sorun oluşturacağını zannatmiyorum.Plaket konusuna gelince epoksi plaket her zaman daha iyidir.Kırılma yada çatlama ihtimali daha azdır.

npyn_07
13 Mart 2010, 01:11
mrb arklarlar yaptım devreyi toplam 6 kablo çıkardık.... 2 tanesi + - orayı geçtik diğer 4 kabloyu nasıl ayarlıyacam yardımcı olursanız sevinirim... girişi nereye çıkışı nereye bağlıyacaz?? ayrıca girişin 1 ucu ile çıkışın bi ucu bide şaşeyle 3nü birleştirecekmiyiz yoksa

KAYZER
13 Mart 2010, 04:23
mrb arklarlar yaptım devreyi toplam 6 kablo çıkardık.... 2 tanesi + - orayı geçtik diğer 4 kabloyu nasıl ayarlıyacam yardımcı olursanız sevinirim... girişi nereye çıkışı nereye bağlıyacaz?? ayrıca girişin 1 ucu ile çıkışın bi ucu bide şaşeyle 3nü birleştirecekmiyiz yoksa

ses girişinin - ucuyla çıkışın - (şaselerini) birbirine bağlayıp ses girişi yap. çıkışına da anfi bağlaman yeterli.

npyn_07
13 Mart 2010, 05:03
ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK SON KEZ SORUYORUM...

Mucit23
13 Mart 2010, 20:48
kardeş diğer arkadaşın dediği gibi - uclaları birlerştir ses girişini + ucundan ses ver tabi şaseyide bağla ses kaynağına
aynı şekilde çıkışın + ucunu anfini + ucuna yine şaseyide anfini şasesine bağla

KAYZER
13 Mart 2010, 21:24
ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK SON KEZ SORUYORUM...

ses girişine mp3,radio kullaklık çıkışı veya bilgisyarın yeşil renkli ses çıkışından vs ses girilir. girişe takılacak bu aletlerin ses çıkışları L-R yani sağ sol olarak adlandırılır. bu uçlardan birini girişine takacaksın. bu devre tek kanal içindir yani mono.
stereo iki kanal yapmak istersen bu devreden iki tane yapıp girişlere L-R uçları bağlayıp şase yani - uçları ortak girersin.
Devrenin ses çıkışı yazan yere anfi bağalaman gerekir anfilerin ses girişleri bulunur
L-R İN yani sağ sol ses girişleridir. devrenin çıkışlarını bu uçlara girersin.
Bu devre ekolayzer devresi olduğu için sesin tonunu ayarlayan bir devredir sesi ilk önce bu devreye giresin yapacağın bas-tiz ton ayarlarının çıkışı anfiye gider ve anfi çıkışına bağlanan hoparlaörden yaptığın ton ayarlarını duyarsın.
eğer anfin yoksa bu bölümde bolca mevcut..

npyn_07
16 Mart 2010, 19:55
bu akşama bitirmem lazım son rütüş ypacam da ben yine anlamadım son resmi koycam ordan sende çizerek anlatırsan sevinirim...

----------

böyle çizerek anlatırsanız son olur herhalde :D hergün devre yapıyom ama bi bunu anlamadım bide kendim çizmediğimden dolayı baskı devreyi karışıyor...

----------

bu en son çizidğim doğrumu...

KAYZER
17 Mart 2010, 00:11

bağlantı doğru + ve - uçlarla giriş çıkış uçlarına dikkat et kolay gelsin.(ok...)

npyn_07
17 Mart 2010, 01:28
çalıştı ama :D hopörlerde ses çok az buda sanırım 10 watt anfiye 3 watt hp takmamdan dolayı...

son ricam bas-tiz falan hangisi değiştiriyom ama ne olduğunu hala bulamadım bu arada ustam çok tşk ederiyorum ...

npyn_07
18 Mart 2010, 19:01
hocam mrb ama potlardan hiç birinden ayar yapmıyor... ya ben bu işi bilmiyom yada +- de sorun yapıyorum