Orijinalini görmek için tıklayınız : tda1562 baskı devresi buyrun
mert53
07 Nisan 2007, 11:21
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
elektrobilim
07 Nisan 2007, 11:36
eline saglık paylaşım için tşke
akmese451
05 Mayıs 2007, 04:19
Mert devre için Tşk. Kardeşim ii çalışmalar .... !!!
yildizelektronik
05 Mayıs 2007, 14:12
Kardeş devrede 4700uF lık kondansatörlerden bir tanesini doğrultmada filtre için kullanmışsın diğer ikisi de devrede kullanılıyor.Benim bildiğim kadarıyla devrede 3 tane 4700uF kullanılıyor.Acaba bir hata mı var.
mert53
07 Mayıs 2007, 13:00
devrede 3 adet 4700uf var birisi filtre 2 si devrede kullanılıyor. hata yok.
yildizelektronik
07 Mayıs 2007, 20:16
Tamam sağolasın
akmese451
18 Mayıs 2007, 20:45
Arkadaşlar entegrenin Ayrıca Stand-by - Mute özelliği mevcut bide ona göre baskı devre hazırlasak nasıl olur du ?...iii çalışmalar arkadaslar !!!
mert53
19 Mayıs 2007, 12:21
sen iste hallederiz.(pcyaz)
akmese451
19 Mayıs 2007, 16:50
sen iste hallederiz.(pcyaz)
bide mert senin çizdiğin baskı devreye göre devreyi yaptım fakat kulagı rahatsız eden cızırtı sesleri geliyo hopörlörden neden olabilir ki acaba...
Entegrenin 8. bacagını 7 ile 9. uncu bacaklar arasından gecmiş acaba cızırtı ondan mı yapıyo ki mert kardeş...
Cevabını bekliyom....iii çalısmalar !!
mert53
20 Mayıs 2007, 12:01
bende hiç bir sorun yoktu. çızırtı filan ama üzerinde çalışayım sana bildiricem.
akmese451
22 Mayıs 2007, 04:00
Mert kardeş hallettim 8. bacağı koblo ile atladım sorun hallol du cızırtıyı giderdim tekrar saolasın...
arkadaşlar en altta ki yayınladıgınız devreyi yaptım ama ses alamadım devrede bir kaç degişiklik yapmışsınız ilk devrelere göre en alttaki devreyi çalıştıran varmı eger çalıştıran arkadaş varsa bilgilerini bekliyorum
mert53
25 Kasım 2007, 22:38
devreyi halen kullanıyorum en ufak sorunu yok... çalışan devredir...
devrelerin hepsi aynı sadece eklentiler var entegrende sorun yoksa veya güç kaynağında devre çalışıyor...
çalışma sı hakkında ve baglantı şeklini bi anlatırmısın
bendeki sorunu anlayamadın devrede hata yoksa çalışması lazım hiç sorun yok
mert53
26 Kasım 2007, 01:00
devreye anlatacak pek birşey yok 12v ac yada dc ver tabiiki köprü diyot bağladıysan... sonra ses girişini yap çalışsın bu kadar... devrenin uzatacak başka bir şeyi yok...
bendeki sorun ne anlayamadım çalışması gerekiyo ama ses yok
mert53
26 Kasım 2007, 01:05
devrenin detaylı resimlerini eklersen yardımcı olaralım... başka türlü ne anlatsam yanlış...
bunyamin
27 Ocak 2008, 15:52
İlk resimdeki devreyi kardeşimle yaptık ama bir türlü çalıştıramadık yardımcı olabilirmisiniz. bitmiş hali ile ilgili resimleride ekliyorum.
mert53
28 Ocak 2008, 02:30
devreyi ben halen kullanıyorum çizimde hata yokta sen delikli plakete ontaj yaparken entegrenin pinlerini iyi lehimlememiş olabilirmisin... bir eksiklik vardır mutlaka entegrede sağlamsa çok iyi çalışan devredir yanlızca deveye soğutucu bağla biraz ısınır...
bunyamin
28 Ocak 2008, 20:45
yaa bi çalışsa soğutucu var zaten sadece monte edilecek o kadar
bunyamin
28 Ocak 2008, 20:48
Ha bir de yazması unutmuşum pc güç kaynağından elektriği veriyorum (şase yaptırarak güç kaynağını çalıştırıyorum) ve elektriği devreye verdiğimde şase yapıyor.
mert53
29 Ocak 2008, 01:42
o zaman ya entegre arıxalı yada yollarında kısa evre var... bende power ile besledim sorun yok... ayrıca delikli plakete montaj yaparken o entegreyi nasıl mnte ettin bilmiyorum mutlaka pinlerini büktün... onlarda kısa devre varmı yokmu iyice bak... birde bu tip devreleri delikliye kurma hazır baskı devre var çalışan onu kullan kendin biliyorsan çiz bilmiyorsan verilenleri kullan...
antivir-US
30 Ocak 2008, 14:45
devreleri delikli karta yapmanızı tavsiye etmem %90 sorun çıkarıyo,hele bir de arıza çıktımı hadi kolaysa sök bakalım gibi bişey oluyo
yunus_emre
03 Şubat 2008, 02:28
arkadaşlar 1562 en sonuncu çok güzel çizilmiş tebrik ederim ama bide stero olanı yayımlarsanız sewinirim
akmese451
03 Şubat 2008, 21:36
arkadaşlar 1562 en sonuncu çok güzel çizilmiş tebrik ederim ama bide stero olanı yayımlarsanız sewinirim
Stereo hali Linktedir ;
LAZRAIL-61
11 Haziran 2008, 00:40
bn sayfanın başındakı devreyı yaptım calısmadı hoparlörden viyyttttt die ses geliodu saddece napmam lazım ?
[line]
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
burda ac girişindekı bağlantılardan bişi anlamadım anlatırmısınız orda ne kullanacağız ?
bunyamin
11 Haziran 2008, 00:51
Arkadaşım ordan elektriği vereceksin
LAZRAIL-61
11 Haziran 2008, 00:56
ac girişinin elektrik girişi oldugunu biliom ac nın 2 girişini gösteren yerden öncekı yerde 4 tane delık war orda ne kullancaz yada naıl yapacaz ?
bunyamin
11 Haziran 2008, 01:02
Şöyle diyim ben bu devreyi kardeşimle beraber yaptım kendisi elektronik okumuştu fakat bi türlü çalıştıramadık ses denen hiç bişey yoktu çalıştıramadığım içinde daha da uğraşmadım. Forumda bu işin ehli olmuşlar var onlar sana yardımcı olacaktır.
LAZRAIL-61
11 Haziran 2008, 01:04
bnim lise 1 bitti elektrik elektronik okuyorum gerekırse hocalara sorarım ama yaz tatılınde bitirmem lazım bu devreyı malzemelerı aldım.
mert53
11 Haziran 2008, 01:35
arkadaşlar devreyi ben daha geçen güm yaptım çalıştırdım... devrede hata yok... sizler lehim yaparken entegreyi fazla ısıtıyor olabilirsiniz yada bağlantılarda hata yapıyor olabilirsiniz... birde entegrede akışı akım ve kısa devre koruma var ben kaç oldu kısa devre yapıyorum ve denediğim sub filtreleri test ederken bu entegreyi kullanıyorum dc kaçıran devrelerde bile entegre yanmadı... sizlerin çalıştıramamasına anlam veremedim...
mtelektro
11 Haziran 2008, 15:54
bn sayfanın başındakı devreyı yaptım calısmadı hoparlörden viyyttttt die ses geliodu saddece napmam lazım ?
[line]
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
burda ac girişindekı bağlantılardan bişi anlamadım anlatırmısınız orda ne kullanacağız ?
arkadaşlar bu devre gayet basit ve önceki sayfalarda da konuşulmuş şeyler var mert53 kardeşimin dediği gibi entegreyi ısıtmayın gerekirse lehimelrkene soğutucuyu bağaldıktan sonra lehimleyin ama en mantıklısı 2-3 bacak lehimledikten sonra 5-10 saniye beklenmeli üflenmeli sonra diğer bacaklar lehimlenmelidir baskı devre üzerinde bilmiyorsan bu işte yeniysen dikkat etmen şeyler var aresteki kırmızı çizimli yollar atlama demektir yani o kırmızı çizilen kısımlara bi kabo atıcaksın zil teli atsan yeter bi de öyle dene olmazsa resimlerini çek önden arkadan net olsun sonra linki buraya koy bakalım
hackhell21
11 Haziran 2009, 11:02
bana stand by ucunua voltajı nerden versem daha sağlıklı olur söyleyebilecek biri varmı
teşekkür ederim
(ahah)
mert53
12 Haziran 2009, 03:04
direk besleme ucundan köprü atacaksın... ayrıca entegreye 14vtan yüksek dc gerilim vermeyin ses çıkış kalitesi bozuluyor... stabil olarak 12-13v makuldür...
hackhell21
12 Haziran 2009, 14:27
devreyi mono olarak yaptım kontrolleri yaptım sadece 100 watt bir hoparlör bağladım ve anfiye enerji verdim hoparlör çok güçlü bi şekilde titreyerek kötü bir ses çıkardı ben nerde yanlış yaptım acaba bilmiyorum ama entegre arızalı olabilirmi fazla uzun sürmeden hemen enerjiyi kestim neden olabilir böyle bir şey bi bilginiz varmı (ahah)(ahah)(ahah) komple kartı söktüm tekrar yapacam aynısını devrede sorun olmadığı kesin ise eyer entegre değişerek tekar yapmayı deneyecem oysa mükemmel bir kart hazırlamıştım mute için aç kapa butonu bile eklemiştim ama kulaklarımı patlatan o hışırtı sesini duyunca tüm hevesim son buldu
ben devreyi direk 12 voltluk power supply den besledim ac gerilim kullanmadığım için ayrıca diyot kullanmama sanırım gerek yoktur değilmi, birde pot eklersem bunu nasıl yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
(pcyaz)
power supply derken bilgisayardan söktüğüm çalışan power supply 300 watt çıkış var arkadaşlar hiç ses alamamış ben ses aldım ama müzik sesi değil kısa devre edersin de voltaj sese karışır gibi hani hoparlöre enerji vermiş gibi ben bunu yapmalıyım yoksa çıldırabilirim lütfen bana bildiğiniz her şeyi yazarmısınız teşekkür ederim mert53 sanırım sen bana bu konuda yardım ederisin
mert53
14 Haziran 2009, 03:44
piyasadaki entegreler patates baskı olma ihtimali çok yüksek bu nedenle arıza ihtimalide artmaktadır... aynı devreyi bende kameraya çekip tüm yapım aşamalarını buraya eklerim bir sorun olmadığını hep beraber görürüz devreye pot tabiiki eklemelisin orta ucunu anfinin ses girişine diğer bir ucuna şase ve diğerine ses kaynağından giriş yapmalısın ve anfi ile sesi verdiğin kaynağın şaselerini birleştirmeyi unutma...
isa karacali
20 Mart 2010, 21:25
Mert kardes senın anfıyı yaptım ama ses kısık ve cızırtı yapıyo neden bılıyomusun
mert53
20 Mart 2010, 21:34
bir çok sebebi olabilir
kullandığın güç kaynağı ile alakalı,
ses girişindeki kablonun kalitesizliğinden dolayı,
ses sinyalinin kalitesizliğinden dolayı v.b. olabilir...
isa karacali
20 Mart 2010, 22:23
kardeş kablolar saglam aküden yararlanıyorum enerjıyı cik dıye ses gelıyo enerji verınce
atlantılı
21 Nisan 2010, 01:05
bu devreyi nasıl 3 haporle baglarız arkadaşlar birde maliyeti nedir komple cizerseniz sevinirim bu devreyi birleştirirsek olurmu
vBulletin Versiyonu Gizlenmiştir, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0